Какви икони трябва да имате вкъщи, за да се избавите от злото



Основна човешка нужда е да  бъдем щастливи. Естествено, че едно същество е най-радостно когато той и семейството му са добре, в дома му е топло и уютно и има какво да сложи на масата си. Какви светии обаче ще помогнат срещу неприятностите, ще спасят домашното огнище и ще пропъдят всяко зло надалече?

Днес сме решили да се фокусираме вътре в дома ви и да ви покажем кои икони е най-добре да сложите в къщата си, за да сте много щастливи и здрави – както вие, така и най-близките ви и любими хора.

Образът на Исус Христос

Тази икона заема първо и най-важно място. Тя е основна за всеки един православен християнин. Задължително всеки трябва да има в дома си изображение на Исус Христос. Бог е всемогъщ и защитава всички вярващи.

- Носи ми и спокойствие в дома

- Помага за лечение на заболявания

- Освобождава от най-тежките душевни болки

- Засилва вярата и радостта в дома

- Защитава от зли сили и хора

Не поставяйте икони зад стъклото на секции. Хубаво е да ги слагате на видимо място,  а защо и да не носияте някоя със себе си.

Богородица

Смята се, че, ако в къщата нямате икона на Богородица, то тогава жилището ви сякаш няма душа. Има десетки легенди за чудесата на точно тази икона. Още от най-древни времена обикновените хора са се обръщали точно към нея за помощ, а и не само. Много членове от знатни родове също са се молили именно на нея.

За какво се молят на образа на Божията майка?

- За деца, хармония и благополучие в семейния живот

- За изцеление и духовно просветление

- За избор на правилен път и решение

- За подкрепа в трудни житейски ситуации

Добре е да се молите рано сутрин или късно вечер. Забравете за отрицателните емоции, преди да се помолите и отворете сърцето, мислите и душата си. Може да запалите свещ. Не е нужно да знаете някаква точна молитва. Богородица ще чуе дори най-простите думи, стига да идват от сърцето ви.

Най-доброто място за разполагане на тази икона е на източна стена или на ъгъл с тази стена. Важно е до образа на Божията майка да няма лампи, статуетки или някакви други вещи и атрибути.

Икона на Свети Николай Чудотворец

Едно време всички икони са стояли на едно красиво мпсто, украсено и светло, наречено иконостас. Сега е много важно около иконата да няма картини, телевизор и т.н. Иконата не е само образ на човек, живял някога, а на някой, когото ще молите за помощ и на когото ще уповавате. Със Св. Николай Чудотворец са свързани безброй истории за изцеление и различни чудеса. Той просто знае как да изпълнява желанията на хората.

Те обикновено го молят за:

- Забременяване и сватба

- Да се освободят от алкохолизъм и други вредни навици

- За успешни проекти, взимане на изпити и повишение в работата

Светата Троица

Иконата стана известна сред християните със своите чудотворни способности. Често хората, които се молят на тази икона, са в много тежки ситуации и са ги налегнали огромни тегоби. Те обикновено се молят за:

- Надежда и вяра

- Опрощение на греховете и освобождаване от черни и обсебващи мисли и магии

- За помощ при намирането на правилния път.

Добре е да окачите тази икона близо до входната врата, за да предпазите целия дом от зли сили. Ако това е невъзможно, то тогава може да я поставите на източна стена, заедно с други икони.



Четете още:

🔴 "Дейли Мейл" и "Би Би Си" гърмят заради постъпката на тази българка в Стратфорд! (СНИМКИ)

🔴 Добре е да имаш приятели и спомени с тях ~ Антон ГОРЧЕВ

🔴 Згориград - селото с красивите гледки





Източник: Блиц





Коментари

горе