Отървете се от безсъние, разширени вени и проблеми с храносмилането с тази подправка



Индийското орехче е подправка, която трябва да присъства във всяка кухня . Тя е универсална: чудесно за рибни ястия, пиле, различни сосове на базата на мляко и сирене, както и тесто за десерти и пълнежи, особено  с ябълки, круши, тиква и яйчен крем.

В допълнение към широкия кулинарен спектър, индийското орехче също се използва активно в Аюрведа . Тя може да повлияе на нервната и храносмилателната система, използва се и за проблеми с потентността. Действа самостоятелно и в комбинация с други продукти.

За диария , смесете подправките, малиновите листа, алтея (бяла ружа) и лопен в равни части, след което направете отвара от тях. Можете просто да го добавите към кисело мляко или да я смесите с банан, което е особено важно за децата.

Индийското орехче е незаменимо и за други храносмилателни нарушения . То облекчава спазми в червата, помага, когато стомахът е раздут и спира повръщането. Добър при лечението на малабсорбция.

употреба на ндийското орехче

Тази подправка има отхрачващи свойства . Прибавя се към отвара от чай или мляко, приготвен за бронхит, пневмония и други заболявания на дихателната система.

употреба на индийското орехче

Млечният бульон има благоприятен ефект върху нервната система , което позволява да се използва като седативно и хипнотично средство. Можете също да вземете смес от ашваганда, валериан, индийско орехче и женско биле (2: 2: 1: 1) по 1 ч.л. преди лягане, смесена с затоплено мляко или вода 

употреба на индийското орехче

Орехчето също е добро за дисменорея и ПМС . Пригответе млечен бульон, използвайки равни части от орех и куркума, и вземете при първите симптоми.

употреба на индийското орехче

Вземете напитка с индийско орехче и се преборете с хипертонията . Намалява нивото на захарта и вредния холестерол в кръвта.

употреба на индийското орехче

За разширени вени трябва да се направи тинктура. Вземете 50 грама орехче (идеално прясно настъргано) и изсипете във водка.

Оставете да преседи 10-12 дни и приемайте всеки ден по 1 супена лъжица, можете да подсладите с мед.

Сега знаете как да използвате тази подправка не само за да се насладите на ястията, но и да подобрите здравето си. Не забравяйте да използвате нашите съвети и да споделите тази статия с приятелите си!


Четете още:

🔴 Най-добрите прически за +40-годишни, които свалят по 10 години от реалната възраст!

🔴 Проф. Байкова алармира: Винаги белете този зеленчук, защото е бомба със закъснител в стомаха ви

🔴 Как да си мариновате зеленчуците за скара, за да станат като от заведение, измъкнах рецептата от един приятел- стар кръчмар





Източник: За Жената





Коментари

горе