Ново 20! Татяна Дончева ще вади Банева от ареста



Бившата червена депутатка Татяна Дончева, която създаде и собствена партия, ще се опита да извади от ареста Евгения Банева. Това стана ясно по време на днешното заседание на Специализирания съд, което трябва да реши дали да пусне бизнес дамата на свобода заради решението й да се кандидатира за евродепутат. Дончева е сред новите защитници на Банева, които тя е наела, пише TrafficNews.bg.

Съпругата на Николай Банев се оплака от постоянни обиски в килията й заради съмненията, че ползва тайно GSM. „Беше извършен пълен тараш в килията ми. После имаше още два подобни няколко дни по-късно. После бях преместена в нова килия, там имах още 4 тараша. Нахълтаха около 6-7 човека с метални детектори. Вадят се дюшеци, абсолютно всичко”, разказа с патос Банева.

После обясни, че ако води предизборна кампания за евроизборите от ареста, ще се види в колко лоши условия живеят арестантите. Евгения влезе в задочна полемика със зам.-главния прокурор Иван Гешев заради твърденията му, че Баневи са се свързали с руски лобисти от килията и са поискали убежище там за себе си и семейството си.

"Никой от килията не може да иска убежище от чужда държава. Аз съм юрист и знам това. Ако съм искала да изпратя децата си да учат в Русия, щях да го направя отдавна”, каза Банева. Тя се изказа и по повод твърденията, че със съпруга й са възнамерявали да ортанизират хибридни атаки срещу властта у нас.

„Да се организират хибридни войни между Коледа и Нова година, е абсурдно. Съмнявам се тогава да има трезвен руснак на територията на руската федерация”, разсмя залата Банева.

Дали съдът ще я освободи ще се решава по-късно днес, защото бизнесдамата е с нови адвокати, които ще се запознават с всички материали по делото в продължение на час. Сред новите защитници е и бившата депутатка Татяна Дончева, която създаде своя партия.

Евгения и Николай Баневи са в следствения арест от 6 декември заради обвинения за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и пране на пари.


Четете още:

🔴 Следотърсач из миналото (СНИМКИ)

🔴 12-годишно дете се самоуби заради слаби оценки

🔴 Вижте колко ще дължат безработните за здравни осигуровки





Източник: Petel





Коментари

горе