Помните ли 5-годишното момиченце, които извади сестричката си от пламъците? Ето я днес, след 12 години:



Може би си спомняте тази история с 12-годишна давност. Целият свят се възхити на 5-годишната Настя от Украйна, която спаси 2-годишната си сестричка от пламъците, като при това получи 80% изгаряния.

Тогава името на младата героиня беше на всички първи страници.  Настя Овчар беше между живота и смъртта.

Просто удивително е, как едно петгодишно дете, чийто живот е бил в  смъртна опасност , е запазило самообладание и извадило 2-годишната си по-малка сестра от горящия им дом . Единственото нещо, което тогава си е мислела, призна Настя, е да не изпусне сестричката си от ръце. В края на краищата, тя нямала никакъв опит: родителите й забранявали на Настя да взема бебето в ръце.

Украинските лекари направили всичко възможно, но спешно се нуждаели от помощта на чуждестранните си колеги.

Всичко се случило изведнъж: в транспортирането, преговорите за спасяването на Настя в чуждестранна клиника и набирането на средства се включили бизнесмени, политици, обществени фигури, уважавани лекари и грижовни хора. Изглеждало така, сякаш цялата страна имала една цел и задача - да спаси Настя Овчар. За спешното транспортиране на момичето до САЩ, където я очаквали лекарите от Бостънска клиника, бил осигурен самолет от президента на Румъния.

И макар лекарите да имали малък шанс за благоприятен изход, се случило сякаш чудо. След много операции, малката героиня се нормализирала.

Настя Овчар

След училище Настя влиза в медицинския колеж. Мечтае да се посвети на спасяването на човешки животи. Тя е всеобща любимка. Знае няколко езика, играе добре шах, печели турнири и обича да свири на барабани.

момиченцето, което спаси сестра си от пламъците

тя спаси сестра си от огъня

Тази година Настя Овчар навърши 18 години. Нека е щастлива и все така всеотдайна!


Четете още:

🔴 Михаела Филева нанесе жесток удар на Графа (СНИМКА)

🔴 5 неща, които никога не трябва да носите в портфейла си: те отблъскват парите и късмета

🔴 Ето какво слагам на доматите всяка година и никога не съжалявам-Винаги дава резултат, а е почти без пари





Източник: За Жената





Коментари

горе