Гардовете, спрели десанта до сарая на Доган, не били от НСО



Ръководството на Националната служба за охрана (НСО) фактически отказа да отговаря на въпроси във връзка с днешния сблъсък при парк „Росенец“. Причината е, че службата няма връзка с инцидента. 





Припомняме, че политици от „Демократична България“ (ДБ) направиха „десант“ с лодка в зоната до „сарая“ на бизнесмена и почетен председател на ДПС Ахмед Доган. Според съпредседателя на ДБ Христо Иванов – пряк участник в събитията, те се опитали да акостират на държавна територия, но са били изтласкани от хора, които не са се легитимирали, както се вижда и от видео, което бе излъчвано на живо във „Фейсбук“. Имаше обаче сериозни предположения, че мъжете - пазители на ивицата, са служители на Националната служба за охрана. 





В тази връзка с „Флагман“ зададе три въпроса до ръководството на НСО чрез пресцентъра на институцията. 

По повод днешния конфликт при парк „Росенец“:

- охранителите от НСО ли са и кого/какво са охранявали?

- ако са охранители от НСО, защо са изтласкали посетителите, без да се легитимират?

- на какво основание посетителите са били изблъскани във водата?





Вместо конкретни отговори, обаче, получихме следната обща „информация за медиите“:

В отговор на многобройни запитвания до Националната служба за охрана във връзка с инцидент с граждани на крайбрежната ивица в близост до парк „Росенец“ край Бургас, НСО заявява, че отказва да бъде въвличана в политически акции, независимо от техните подбуди.

Напомняме, че охраняемите обекти, изброени в Параграф 1 от Допълнителните разпоредби на Правилника за прилагане на Закона за НСО, са публично достояние.





Проверка на „Флагман“ показва, че въпросният Параграф 1 регламентира следното:

§ 1. (1) Седалището на Националната служба за охрана е в предоставения й за ползване и управление обект - публична държавна собственост, с административен адрес София, бул. Черни връх 43.

(2) Социалните нужди на Националната служба за охрана се обслужват от предоставените й за ползване и управление обекти - публична държавна собственост:

1. бази в местността Траката и в Комплекс "Сандрово";

2. Учебно-възстановителен център на язовир "Искър".

(3) (Отм. - ДВ, бр. 100 от 2018 г., в сила от 04.12.2018 г.)

(4) Националната служба за охрана осигурява за сметка на своя бюджет охраната на Стопанство "Евксиноград", Обект "Шабла", Комплекс "Бояна", Авиоотряд 28 и ВИП - "А" Правителствена зала на Летище - София.





„Флагман“ се свърза за допълнително уточнение с пресцентъра на НСО.

Оттам вече категорично обявиха, че в скандала при парк "Росенец" не са участвали служители на НСО. Което означава, че вероятно става въпрос за частна охрана на почетния председател на ДПС.


Четете още:

🔴 Лора Крумова разделена с мъжа си заради Николаос

🔴 Ответен удар: Ето как отвърна Цитиридис на Слави, който го нарече "глупак"

🔴 Слави Трифонов закова с конкретни цифри много министри от правителството





Източник: flagman





Коментари

горе