Уникалната любовна история на Майстор Зоро от Петрич! Избягал от сватбата си, за да гледа мач на любимия си "Беласица"! (ВИДЕО)



Една уникална история ни развълнува в навечерието на 14-ти февруари, време, в което ние говорим за любов, романтика и страст. В нашия конкурс "Всеки търси своя Св. Валентин" откриваме истории за любов, разказваме за влюбени и техните романтични преживявания. Тази година, историята на 81-годишния Стоян Божиков, известен в Петрич, като Майстор Зоро и неговата любима Лиляна ни развесели и окрили, карайки ни да повярваме без съмнение в любовта от пръв поглед.

Млад и красив, на 23 години, Стоян среща случайно Лиляна, бил на гости на свой братовчед, решил да си тръгва, но на врата се появила Лиляна. Стрелнала го с поглед и Стоян, който от дете е луд фен на местни отбор Беласица, отново събул обувките си и се върнал. Разприказвали се, поканил я на кино и на излизане от салона и казал "Ти си моята половинка, почувствах го, ожени се за мен". И Лиляна склонила. Два часа по-късно Стоян поискал ръката и от семейството ѝ.

Няма да забравя нито предложението за брак, нито нашата сватба, започва да разказва Лиляна, обръщайки се към Стоян "Кажи, ти що направи на сватбата, кажи"

И Стоян разказва: Хората беха на хорото, и аз се хванах. Ама не мисля ни за сватба, ни за хоро, мисля за Беласица. След минути започва мача им Ботев Бургас. Зарезах и сватба и булка и с костюма на стадиона, разказва Майстор Зоро, добил прякора си заради това, че където и да ходи, който и да го попита какво прави, отговаря "Мани, мани на Зор съм, бързам".

Та избягал той от сватбата и булката се видяла в чудо:

Хората си затръгваха, искат да си вземат довиждане с младоженеца, него го няма, разказва Лиляна. Вечерта много му се разлютих. "Те така почна нашия живот и аз бех много ядосан, защото заради тая сватба, Беласица падна, а имаше преди това 7 мача и 7 победи", през смях допълва Стоян..

И днес сме свидетели на това как една любов от пръв поглед продължава повече от 60 години. Заедно в бури и неволи, преминали през трудности, но оцелели, здраво държейки ръцете си. Стоян и Лиляна работили дълго като готвачи в Петрич в базата на Цар Самуил, през която са минали много известни спортисти, Й. Благоева е личен техен приятел. На стадиона бай Стоян и Цветан Цветанов е виждал, който бил добър атлет. Горд с това, че "Цецо е голям човек вече" Стоян Божиков винаги, когато той идва в града ходи да го поздрави лично. Семейство Божикови имат две прекрасни дъщери, отгледали ги с много любов, изучили ги, оженили ги. И днес Стоян и Лиляна се радват на внуците си. Стоян продължава да е запален фен на Беласица, има цял музей на отбора в дома си, а на 80-годишния юбилей миналата година на гости му бе лично кметът Д. Бръчков, който му връчи специален подарък..

От сърце благодарим на семейство Божикови, че разказаха историята си. Пожелаваме им здраве, още дълги години любов в разбирателство. За нас тяхната история заслужава награда и ние ще им отидем на гости - Скоро.

Петя Петрова


Четете още:

🔴 Спомен за дядо Добри – светецът от Байлово (Видео)

🔴 Д-р Тулио Симончини: Кленов сироп и сода бикарбонат лекуват рака

🔴 Сестрата на Стоичков се трепе като шивачка за жълти стотинки





Източник: Струма





Коментари

горе