Погребват заедно 5-годишната Йоана, брат й Ники и техните баба и дядо



3-дневен траур е обявен в Община Твърдица след смъртта на 57-годишния Николай Славов, съпругата му Татяна и двете им внучета в жестоката катастрофа, станала снощи в прохода Хаинбоаз. Съдът в Стара Загора пък остави за постоянно в ареста 29-годишния украинец Виктор Кулчу, който причини инцидента, съобщиха БНТ и "24 часа".





От полицията съобщиха, че чужденецът, който е шофирал лек автомобил БМВ, е навлязъл в насрещното движение, ударил е колата, в която са пътували семейство Славови и тя се е самозапалила.

Виктор Кулчу е със статут на постоянно пребиваващ в България. В нощта на катастрофата е възнамерявал да замине за Украйна, където живеят съпругата му и 8-месечното им бебе. Взетите проби за алкохол и наркотици на младия мъж са отрицателни.

Снимка: Скрийншот/bTV





Бившият миньор Николай, съпругата му Татяна и внуците им - 5-годишната Йоана и 15-годишният Николай са пътували от Лясковец към Шивачево. Загиналите съпрузи са родители на бащата на двете деца. В последно време той бил разделен със съпругата си. Тя си отишла в Лясковец заедно с малкото момиченце, а внукът Николай останал в Шивачево. В голяма част от времето си той бил с баба си и дядо си, тъй като баща му е шофьор на ТИР и често пътувал в Гърция, разказаха местни хора. Въпреки че родителите на децата били разделени, те запазили добри отношения. Много често братчето и сестричето прекарвали заедно уикендите. По тази причина в петък дядото и бабата пътували до Лясковец, за да вземат и заведат Йоана в Шивачево.





Погребението на четиримата ще е утре. Почерненият баща на децата пожелал всички да са заедно, както заедно са посрещнали и смъртта.

Виновният шофьор пък днес получи обвинение и застана пред Окръжния съд в Стара Загора, където при закрити врата бе гледана мярката му за неотклонение. В съдебната зала на задържания бе осигурен преводач от руски език, макар че по произход той е бесарабски българин и разбира български език. Служебният адвокат на Кулчу - Николай Господинов заяви, че на този етап клиентът му се възползвал от правото си да не дава обяснения. 





По думите на защитника, след удара украинецът се опитал да гаси запалилото се "Ауди" с пожарогасителя на своята кола, но автомобилът с пътниците от Шивачево избухнал и се възпламенил, което направило мисията на чужденеца невъзможна. При удара Виктор Кулчу получил травма на гърдите и на десния крак, но след преглед в казанлъшката болница бил освободен от лекарите.

Чужденецът може да обжалва мярката си за неотклонение, която не е окончателна.


Четете още:

🔴 Отново да се влюбя във тебе

🔴 Една година без Вики! Да я почетем с добро дело!

🔴 Мъжът на Поли Генова с голяма жертва заради нея и сина им (Вижте какво сподели младата майка)





Източник: Дир.БГ





Коментари

горе