Здравният министър: Ако слизате сам да си изхвърлите боклука, може и без маска. Ако чакате на опашка без дистанция – с маска



Ако слизате сам да си изхвърляте боклука, може и без маска. Ако обаче чакате на опашка за PCR тест, за смяна на документите или на дълга опашка пред хранителен магазин без дистанция, трябва да се носят на открито. Този пример даде пред журналисти здравният министър Костадин Ангелов.





Той заяви, че подробностите около това къде точно трябва да се носят маски на открито и в какви случаи, в момента продължават да се обсъждат от експертите на здравното министерство. Окончателният вариант на заповедта ще е готов до края на деня, заяви проф. Ангелов. Той каза, че очакваният ефект от този по-сериозна мярка е спадане на заразените с 30 %.





„Преследваме медицинска целесъобразност, медицинска логика“, каза министърът. Той сподели също, че основният проблем на здравната система в момента не са леглата, а лекарите и медицинските специалисти. „Много от тях са уморени, много от тях с позитивни резултати вече“, каза Костадин Ангелов.





„Тези маски, които се горяха снощи, можеше да отидат там, където има нужда от тях“, коментира също така министъра. Той каза също, че няма да влиза в спор с лекари, които твърдят, че маските на открито са безсмислени, защото въпросът е обсъден с националните специалисти. „Ако не мога да вярвам на тях, на кого да вярвам?“, риторично попита министърът.


Четете още:

🔴 Под строй карат роми от Ямбол да се тестват за СОVID / ВИДЕО

🔴 Огромна мистерия със СНИМКА на пищна мадама пощури всички

🔴 ОТВРАТ: Старец гасне от глад, зарязан от синовете си





Източник: Petel





Коментари

горе