Наталия Симеонова свали 15 кг с диетата на воините  





След дългогодишно отсъствие от екрана бившата водеща на „Море от любов” Наталия Симеонова отново се завърна в ефир. Този път тя беше коментатор в сутрешното предаване на Би Ти Ви „Преди обед”.

Наталия, която през последните 10 години води неравна битка с килограмите, за първи път е успяла да стопи 15 килограма, като това е само началото на голямата й трансформация. След като опитала какви ли не режими, процедури, добавки, глад, спорт, най-после тя открила своето чудо, което е познато в света като диетата на воините. Името й идва от основния принцип в нея, който изисква воля като на истински воин. Режимът налага да не приемате никакви храни цели 16 часа през денонощието. В останалите осем часа обаче може да се храните с каквото си поискате. Единственото правило е да се пие само и единствено вода и течности в гладните часове. Те започват от сутринта и траят до 16 часа следобед.





Първоначално е тежко, но си струва – особено ако си на работа и си ангажиран, времето лети, казва Наталия. След 16 часа е позволено почти всичко – включително пица или спагети, но в малки количества. Храненията трябва да са разделени на два или три приема в малки порции. Едно от храненията трябва да е висококалорично. Останалите се състоят от повече пресни и сурови зеленчуци, месо без тлъстини и кожа, както и млечни продукти.





Тази диета се основава на моделите на хранене на древните воини, които през деня консумират малко, а след това се хранят през нощта. Идеята й е да „подобри начина, по който ядем, чувстваме се и изпълняваме задълженията си“, като стресира тялото чрез намален прием на храна и по този начин задейства „инстинкти за оцеляване“.

Основателят на диетата - Ори Хофмеклер, признава, че тя почива на собствените му убеждения и наблюдения, а не строго на науката. Последователите на диетата на воините твърдят, че този метод на хранене изгаря мазнините, подобрява концентрацията, повишава енергийните нива и стимулира клетъчнaта регенерация. Въпреки че диетата на воините е по-екстремна от другите по-често срещани видове периодично гладуване, тя е просто по-строга версия на този метод. Поради тази причина може да се твърди, че ползите, свързани с периодичното гладуване, се прилагат и за диетата на воините.





Проучване, което имитира диетата на воините (гладуване в продължение на 20 часа), установява, че хората, които консумират храна само вечер в определен прозорец, отслабват повече спрямо тези, които консумират същото количество калории през целия ден.


Четете още:

🔴 Здравният министър: Ако слизате сам да си изхвърлите боклука, може и без маска. Ако чакате на опашка без дистанция – с маска

🔴 Под строй карат роми от Ямбол да се тестват за СОVID / ВИДЕО

🔴 Огромна мистерия със СНИМКА на пищна мадама пощури всички





Източник: Ретро





Коментари

горе