Сигнал как работодател прецака работника си





Карина пласт 2006" ООД е наела Анди Шани, но не му е платила



„Фирмата, която ме нае, не ми плати заработеното възнаграждение“. Това сигнализира чрез рубриката „Вашият сигнал до Флагман.бг“ Анди Шани, гръцки гражданин, живеещ от около година в Бургас.

Той е дошъл тук заедно с приятелката си, устроил се е, за краткото време е научил езика и сега говори напълно свободно. Влюбен е в Бургас и България, но за съжаление се сблъскал с родната действителност и некоректните практики на работодателите.






През юли Анди е кандидатствал по обява за работа във фирма „Карина пласт 2006“ ООД, занимаваща се с производство на стъклопакети и дограма. Анди е работил в подобна компания в Гърция няколко месеца, има опит и за него е била добра възможност.

Интервюто за работа всъщност било еднодневен тест, в който той се трудил наравно с колегите си в цеха. Харесали го и на 10 юли т.г. му предложили да сключи трудов договор. Уговорката била за 800 лева месечна заплата, като възнаграждението си щял да получава на части – всеки петък.






Първият месец всичко било наред, взел няколко транша, но от 6-ти август плащанията спрели.

„Изчаках търпеливо, но пари така и не получих. Обясниха ми, че имали проблеми с фирмата и очаквали да вземат нови обекти. След месец видях, че няма да се получи, напуснах, а уговорката ми с тях беше до 10 дни след прекратяването на договора да ми платят заработеното (договорът е прекратен на 14 септември б.а.). Отново чаках, започнах да се обаждам след 10-ия ден. Шефът не ми вдигаше телефона, не отговаряше и на съобщенията ми. Супервайзърът също не ми вдигаше. Свързах се с колеги, с които бях работил. Оказа се, че и те са в същата ситуация. Едно от момчетата е подало жалба до Инспекцията по труда, консултирам се с адвокат и аз ще реша какво да направя“, разказа Шани пред Флагман.бг.






По думите му в цеха на фирмата, който се намирал между Братово и Равнец, били наети 7-8 човека, но имало често текучество и често служителите напускали. Анди Шани изобщо не претендира за извънреден труд, твърди, че рядко работния му ден продължавал 8 часа, а обикновено ги задържали до 10-11 часа в цеха или по различни обекти.






Проверка на Флагман.бг показа, че фирмата „Карина Пласт 2006“ ООД е собственост на Тодор Стоянов Царев, на 41 години от Бургас и съпругата му Мария Царева, която е с украинско гражданство.

Офисът на фирмата в ж.к.“Изгрев“ е затворил, не открихме на мобилния телефон Красимира Иванова, която е посочена като административен директор. При позвъняванията ни на друг контакт за връзка с „Карина Пласт 2006“ ООД се свързахме със съдружника Мария Царева.






„Написахме съобщение на Анди, че ще му платим до края на октомври. В момента по принцип затваряме. Управителят освободи служителите и остана с още едно момче в цеха, за да издадат всички поръчки. Честно казано не знаем дали ще отворим, ако има заявки – ще почнем работа, ако ли не…“, каза пред Флагман.бг Мария Царева.

Дали обещанието на Мария Царева ще бъде спазено, Флагман.бг ще провери в края на октомври.


Четете още:

🔴 Ужасяващи подробности за драмата в Кочериново! Запалилата се жена е със 70 % изгаряния

🔴 Справедливост при пенсиите? Не, от 1 януари системата ще е взривена

🔴 Нана Гладуиш: Любовта на семейството ми и работата ме спасиха от рака на гърдата





Източник: flagman





Коментари

горе