Супер Цвети Пиронкова няма спиране!





Спортист №1 на България Цветана Пиронкова е само на една победа от участие в основната схема на Australian Open. Първата ни ракета победи във втория кръг на квалификациите южнокорейката На-Лае Хан с 6:0, 4:6, 6:1 за малко над 2 часа игра.

Във финалния трети кръг за класиране Пиронкова ще играе срещу поставената под №14 и бивша №41 в света Маргарита Гаспарян от Русия или Мариам Болквадзе от Грузия.






Пропомняме, че в първата си среща от пресявките Пиронкова разгроми с 6:0, 6:1 японката Киока Окамура. Цвети започна много силно срещата и спечели първия сет на нула за 29 минути.

Във втората част Пиронкова изостана с 1:4, но успя да върне пробива и да намали на 3:4. За съжаление българката допусна нов пробив за 3:5 и загуби сета с 3:6.






В третата решителна част Цвети показа по-голямата си класа и дръпна в резултата с 4:0. След това затвори мача с 6:1. Още две българки играят днес мачовете си от втория кръг на квалификациите.

Изабелла Шиникова вече започна срещата си срещу Джиа-Джън Лу (Китай, №200). Виктория Томова пък ще играе срещу канадката Ребека Марино.






За място в основната схема на Australian Open се изискват три победи в квалификациите. Надпреварата в Мелбърн започва на 8 февруари.


Четете още:

🔴 Идват 4 ледени дни, наистина ще е много студено!

🔴 Звезда от "Дързост и красота" комшия на Бойко / СНИМКИ

🔴 Д-р Светлозар Сардовски: Не сваляйте температура до 38 градуса заради СОVID





Източник: plovdiv24





Коментари

горе