Кристина роди дъщеричката си, докато бе в кома / СНИМКИ





Италианка, изпаднала в кома преди десет месеца, се събуди и разбра, че е станала майка на момиченце.

37-годишната Кристина Роси от Монте Савино в Тоскана е била бременна в седмия месец, когато получава сърдечна атака и изпада в кома. Това се случва през юли миналата година.

Нейната дъщеричка Катерина е изродена от докторите по спешност, чрез цезарово сечение, докато самата Роси е в безсъзнание.






Днес, десет месеца след това изпитание, съпругът на Кристина - Габриеле разказва, че за него истинско щастие е състоянието на майката и детето им, след толкова много страдание.

Първата дума на съпругата му, след като се събужда, била "мама", допълва той.

Дари лекарите потвърждават, че след месеци в кома, майката е проговорила, разказва Габриеле пред италианските медии.






Към момента възстановяването на жената продължава в Австрия. Там денонощно получава специални грижи и се лекува по програма за неврологична рехабилитация.

Габриеле е с нея и споделя, че Кристина вече диша и преглъща сама.

"Да виждам нейния прогрес и да си спомням какво бе състоянието й преди едва няколко месеца, след всички изпитания, които преодоля, ми изглежда като чудо", продължава разказа си той.

След като вече диша сама Кристина е много по-спокойна. Тя приема и лекарства, от които се очаква допълнително да се възстанови, най-вече физически.






"Досега успявахме да осигорим лечението й. Не можем да спрем сега. Моята дъщеря и съпругата ми заслужават да се приберат у дома, във възможно най-добро здравословно състояние", завършва историята си Габриеле.



За това обаче са нужни крупни средства, които мъжът се надява да събере чрез кампания в мрежата.






Той е създал сметка за съпругата си в платформата GoFundMe, от която вече се финансира терапията й.

Хора вече са дарили €180,572, а Габриеле иска да събере поне €300 000, за да може да осигури сумите по лечението на Кристина и за в бъдеще.

Случаят на младата майка докосва множество хора по света. Кметът на Монте Савино също споделя за кампанията за набиране на средства, с цел историята на Кристина да достигне до колкото се може повече граждани.


Четете още:

🔴 Съпругата на Валентин Терзиев: Това е абсолютната истина!

🔴 Хекимян на море с мъж / СНИМКА

🔴 Слави се завърна! Готви ли се за премиер?





Източник: glasnews





Коментари

горе