Баба и внучка починаха след отравяне с диня. Борят се за живота на майката





В Москва двама местни жители, баба и внучка, станаха жертви на отравяне с диня. Според телеграм канала Baza, динята е купена от семейство от четирима души - съпруг и съпруга, 15-годишната им дъщеря и баба.

Покупката е направена в един от магазините на веригата "Магнит".





След вечеря на 8 септември всички, освен главата на семейството, яли от динята. Още на 9 септември и трите жени почувствали тежко неразположение, гадене и повръщане.

Линейката, която дошла при обаждането, отказала да ги закара в болницата. Чак след второто обаждане вечерта и трите били хоспитализирани.





По това време състоянието на отровените жени се е влошило още повече, достигайки критично. Същата вечер бабата починала в болницата, а на следващата сутрин починала и тийнейджърката.

В момента оцеляла е само майката на детето, чието състояние лекарите успели да стабилизират.

Както уточняват авторите на канала, недоядената диня останала в хладилника.





Във връзка с инцидента Magnit провежда вътрешно разследване. Представители на търговската мрежа заявиха, че ще проверяват всички пратки с дини, пристигнали в столичния регион.

Освен това проверка е организирана от прокуратурата на Москва. Прокуратурата ще провери всички обстоятелства и причини за инцидента, съобщиха от пресслужбата на ведомството.





Следственият комитет образува наказателно дело по статия „Предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за безопасност, водещи до смърт на човек по непредпазливост“.


Четете още:

🔴 Ресторантьорка: Хранех го с безплатен обяд 3 месеца. Взе 6000 лева и се подигра с мен

🔴 14-годишният Иван е починал по време на мач с приятели в Крумово

🔴 Зов за помощ от Соломон Паси: Полицията тормози жената и децата ми!





Източник: glasnews





Коментари

горе