Ива Митева разделена с мъжа си    





Председателката на Народното събрание Ива Митева живее разделена с мъжа си Георги Рупчев. Според информация от сайта на Министерство на външните работи юристът, от когото шефката на парламента има една дъщеря, пребивава в Брюксел, където е на сладък пост.
Кариерата на Георги Рупчев е сходна с тази на жена му. И той като нея през 1998 г., по времето на Иван Костов, започва професионалния си път в Министерството на правосъдието. Рупчев минава през всички стъпала на ведомството – от експерт до директор.





През 2020 г. обаче правосъдният министър от ГЕРБ Данаил Кирилов го изпраща в Брюксел като постоянен представител на България в Комисията по правосъдие и вътрешен ред. В белгийската столица мъжът на Митева е назначен за пълномощен министър по наказателноправни въпроси, Европейска съдебна мрежа по наказателни дела, съдебна реформа, върховенство на закона, вижда се от информацията на страницата на МВнР. Позицията на Рупчев спада към дипломатическите и възнаграждението за нея не е никак скромно. Всяка година съпругът на Митева изрядно е подавал имуществена декларация, но в документите не е вписана точната сума, която получава за изпълнение на служебните си дела.





Доказателство, че двамата не прекарват много време заедно, е и фактът, че по официални събития Митева се появява или сама, или в компанията на дъщеря им Мила. Такъв бе случаят и на Великден тази година, когато председателката на НС дойде на традиционната служба в храм-паметника „Св. Александър Невски“ в столицата, придружавана от солидна охрана от НСО и наследничката си, но без мъжа си.





Тази година щерката на Митева и Рупчев е дванадесетокласничка и напролет ще бъде абитуриентка. Тя е ученичка в Първа английска гимназия в София и проявява афинитет към литературата. 18-годишната девойка твори в рими върху белия лист и редовно се включва в поетични конкурси и четения.

Миналата седмица Ива Митева получи заплаха за убийство чрез имейл, изпратен до Министерство на правосъдието. Закана имаше и срещу нейната майка. Часове, след като случаят стана медийно известен, службите на реда успяха да открият и задържат подателя на писмата със заплахи – 26-годишния Любомир Яков от Стара Загора.


Четете още:

🔴 Баба и внучка починаха след отравяне с диня. Борят се за живота на майката

🔴 Ресторантьорка: Хранех го с безплатен обяд 3 месеца. Взе 6000 лева и се подигра с мен

🔴 14-годишният Иван е починал по време на мач с приятели в Крумово





Източник: Ретро





Коментари

горе