Мира Добрева: Жоро Торнев си е моят човек (снимки)



Мира Добрева е родена на 12 август 1972 г. в Златоград, но израства в село Старцево (Смолянско). Завършила е туризъм в Датския колеж и човешки ресурси в УНСС. В началото работи в Нова телевизия като репортер, а след това и като водещ на новинарските емисии. От 1999 г. е водеща на кратките новини "По света и у нас". Имала е рубрика в предаването "Чай" - също по БНТ. Мира Добрева печели награда за най-стилна дама, била е и "Мис ТВ чар". Повежда и класацията на Life.dir.bg за най-секси ТВ водеща. През 2006 г. е избрана от слушателите на радио "Атлантик" за най-обичана жена на България. В момента е водеща на предаването "Отблизо с Мира" по БНТ.

Разговаряме с известната телевизионна водеща за смелостта да се изповядаш пред цяла България, за дързостта да искаш любовта докрай без компромиси и за лудостта дори да дърпаш дяволчетата в себе си за опашките, за да се разкриеш без остатък пред зрителите.

Мира, какво точно те изкара от равновесие във VIP Brother?

Малко провокирах моя образ, защото наистина съм човек, който може да се контролира, и се опасявах, че изглеждам твърде равна, твърде праволинейна. Всичко тръгна от едно изречение на Роузи, която ми каза: "Ти си направо скучна, защото си перфектна, ти всъщност не си интересен образ." Тогава тя точно ми разказваше за плановете им да правят мним секс с Ричард. Попитах я: "Защо трябва да имитирате секс с Ричи?!" А тя ми отговори: "За да сме интересни." Тогава, като си легнах, се замислих, че наистина хората отстрани биха се запитали за мен: "Защо тази жена влезе в предаването?" Бих им отговорила: "За да видят всички, че всъщност не съм надута, за каквато ме мислят, не съм фалшива, за каквато ме мислят (а се оказа, че те продължиха да го мислят), че съм интересен човек." Но как ще разберат тези хора - продължих да разсъждавам - че съм интересен човек, като съм толкова праволинейна - с всички съм приятелка - на всички да помогна, с всички да си говоря, с всички да съм учтива... Дори на мен такъв образ не би ми бил интересен. И си казах - аз имам и друго лице - няма да се страхувам да го покажа! В същото време Ваня (Костова - б. а.) от самото начало беше малко, меко казано, досадна. Тя си е такава и не случайно беше поканена в този формат. Ходеше след всички нас, даваше ни лъжички с джинджифил, мед и някаква друга полезна съставка... Това е много мило, но ако ти го предложат един-два пъти. Няма да забравя един мил жест - даде ми някаква отвара, за да не се разболея.

Скрийншот: Nova Broadcasting Group

Но след това следеше всеки ден дали я пия! Една загриженост, която, събрана на 200 кв. м., в които живеят 17 различни характери, натрупва напрежение, което в един момент започва да тежи. Можех да подмина и това, да изтърпя, но исках да покажа едно друго лице - мое и едно друго лице, на Ваня. Това можеше да стане само чрез реакция от моя страна. Биг Брадър ме вкара в мисия - трябваше да интервюирам Ваня, защото тя беше едно от "децата" на другото семейство. Опитах се все пак да направя разговора по по-мек начин, но Биг Брадър ме извика в изповедалнята и ми каза, че това не е предаването "Отблизо с Мира", където аз интервюирам моите събеседници по по-мек начин - трябва да се държа по начин, който Биг Брадър очаква - по-сурово... Имам изключителен респект към формата и към продуцентите, но наистина - по един или друг начин бях провокирана да направя интервюто точно по този начин.

Мира във "ВИП Брадър"

Мира във "ВИП Брадър"

Снимка: Официална страница във Facebook

Не се оправдавам, защото най много мразя хората, които, като са стъпили накриво, а аз смятам, че стъпих накриво, после да се оправдават и да си търсят извинения. Смятам, че въпреки мисията, можех да го направя по-елегантно, можех да го направя по-премерено и можех да не изпускам репликата, която беше много груба: "Може да си Ваня Костова, но не си Лили Иванова"! Въпреки решението ми да не съм толкова равна и праволинейна, това беше грубо, признавам. Тази реплика съсипа Ваня и тя прие ролята на жертва, която понякога е много удобна.

Въпреки, че си търсила промяната в твоя образ, за да си интересна, смяташ, че си преминала границата с тази своя реплика...

Да, така е. Никой човек не е само спокоен, в него има и огън. Той е и вода, и стихия, и буря, и облаци, и слънце! Не исках да изграждам един захаросан образ, какъвто не съм. Аз съм си сложен характер с моите пропадания и изкачвания и много мразя хората, които изграждат фалшив, абсолютно захаросан имидж на безпроблемен. Не случайно споменах и това за Жоро - за проблемите, които имаме в семейството. Имаме ги. Всеки един човек е и добро, и зло. Да, искам да съм хвърката душа, искам да съм бяла душа. Но в мен има и дяволчета, които непрекъсното се борят... Не съжалявам, че съм показала и лошотията си, в мен има лошотия.

Доста коментирано беше твоето автоинтервю, което ти възложи "Биг Брадър". Защо толкова плаче и страда, че е работила като малка - и аз съм работил, и аз съм работила, какво толкова като е брала и низала тютюн, бяха най-честите упреци към теб...

Изповедта не беше излъчена цялата, слава Богу! Затова изглежда малко озадачаващо, че аз плача за нищо. Така са преценили, отрязали са една част от интервюто. Не коментирам... Преди това аз бях разстроена от мисията, в която ме вкара Божана, защото никой от нейните приятели не искаше. Става дума за Папи Ханс и чистенето на тоалетната. Аз не бях толкова близка с Божана, а доколкото разбирам, са ме изкарали голяма нейна приятелка. След края на тази мисия, Папи направо ме срази със земята. Мен, а не Божана, чиято беше тази мисия. То беше показано малко, той направо ме направи на 2 стотинки! И точно тогава "Биг Брадър" ми даде моята мисия за автоинтервюто. Казах, че отказвам и напускам шоуто. Но там не можеш да напуснеш лесно, защото си обвързан с договори, с неустойки. Трябваше да го направя и това доведе до едно пренапрежение, направих една по-дълга и дълбока изповед, част от която те са изрязали.

С Папи Ханс във "ВИП Брадър"

С Папи Ханс във "ВИП Брадър"

Снимка: Nova

В изповедта си ти каза, че си живяла в малко село, в което има много малки хора... Грешка ли беше това или искаше зрителят да разбере нещо конкретно?

Всяко момиче търси приятелки, с които да общува, които са на неговото ниво. Ако то иска да се домогне до книгите, до университета, то търси хора, които се стремят към същото. Когато един човек е доволен от вадите с тютюна, от битието си, не иска да израства, тогава на теб ти е трудно да общуваш с него. Било ми е трудно да общувам с тези хора, защото не съм виждала в тях порив за развитие. "Много малки хора" не означава всички хора в малките села са малки, а означава, че е имало доста хора, които са се примирявали, не са имали силни характери, не са търсили развитие. А аз съм търсила хора, с които да израствам, а не да потъвам. Не обичам доволните от живота хора. И сега не съм доволна от живота си. Но нали на това се дължи човешката еволюция. Бунтът ми не е бил срещу труда, а срещу дейност, която не развива по никакъв начин интелекта. Не ми е проблем трудът, той ме е научил на много.

Автоинтервюто във "ВИП Брадър"

Автоинтервюто във "ВИП Брадър"

Снимка: Официална страница във Facebook

Какво те научи да бъдеш такава? Какво беше семейството ти?

Семейството ми беше от отбрана интелигентна среда, която се събираше на литературни четения. За майка и татко книгите бяха от основно значение. Родена съм в Златоград. Докато ни се строеше апартаментът в Смолян, живеехме в Старцево. Дядо ми беше кмет, майка ми работеше в кметството, била е и възпитателка в занималня в училище за известно време. Там учих и се занимавахме с тютюн през лятото. След това цялото семейство се преместихме в Смолян. Била съм на 14 години. Като завърших, ме приеха да следвам в София и оттогава с майка ми и брат ми сме тук. Продадохме апартамента в Смолян и си купихме малко апартаментче в "Редута." В моята изповед аз можех да пропусна частта с тютюна. Всъщност сме живели повечето време в големия град. Танцувала съм и съм пяла в Младежкия дом, била съм част от известните деца на града. Но аз нарочно казах нещата, които по-рядко един известен човек би си позволил да сподели. Защото ми е писнало от красиво наредени истории на популярни хора.

Как реагира съпругът ти Жоро Торнев на откровенията ти пред цяла България, че ти е изневерявал, че ти липсва любов? В студиото, където беше дошъл да те защитава, малко си изпусна нервите...

Надявам се от думите ми за липсата на любов Жоро да си направи заключения, защото за да го кажа, съм била истинска. И затова не приемам упреците за фалшивост, защото съм единствената, която си позволи такова откровение.

  Мира и Жоро на сватбата им

Мира и Жоро на сватбата им

Bulphoto

Същото важи и за тютюна. Това е едно принизяване от моя страна, аз не разказвам, че съм отишла на среща с кралица Елизабет II, та да се изкарам великата работа, а че съм брала и низала тютюн като дете и съм ставала в 4.30 сутринта. Не всеки би го направил. А с Жоро сме заедно от 18 години, от 12 сме женени. Мъжът смята, че е достатъчно да е до теб и вече трябва да му благодариш... Не може да си мълчи и да казва: "Какво толкова, нали знаеш, че те обичам, то се разбира!" Думите са важни! Не, не се чувствам непрекъснато обичана, не се чувствам непрекъснато щастлива и затова съм го казала! Затова, пак повтарям, не приемам твърденията, че съм фалшива, затова сам казала всички тези неща, които не ми носят, както се вижда, добър имидж! Исках да "поразбъркам" този брак. А не да си мълчим и да си мислим като редица други семейства: "Дай, да не го пипаме, че горе-долу си тече!" Не искам моят живот горе-долу да си тече, животът трябва да се живее!

В студиото Жоро си е изпуснал нервите, но пред мен - не. Пред мен реагира по мъжки. Каза ми: "Съжалявам, че си се чувствала така!" Не ме упрекна, много странно. Аз мислех, че ще е много наранен. След като излязох от шоуто, заминахме за Гърция. Опитваме се да изгладим нещата, защото има нащърбени неща. За 18 години в един брак няма как да не е така. Но смятам, че Жоро си е моят човек и ще си минем и през това. Ами, да, един брак минава през ужасни падения. Изневерил ми е, аз го знам това. Опитвам се да погледна през неговите очи, през неговите нужди. Най-вероятно и аз съм била причина за това. Предполагам, че е ужасно трудно да се живее с мен. Непрекъснато жена ти да я няма, непрекъснато нейното име да се споменава, непрекъснато важните неща да са при нея... На него не му е лесно с мен!

С кого от съквартирантите ще останете приятели?

С Петко и с Янчето се видяхме. Той е като брат за мен, толкова се сближихме. С други едва ли ще се виждаме специално.

С Петко във "ВИП Брадър"

С Петко във "ВИП Брадър"

Снимка: Официална страница във Facebook

Петко беше твоят фаворит за титлата...

Много исках Петко да спечели. Смятам, че Наско има още много път да извърви, за да стане "любимата звезда на България". Той, разбира се, притежава много мъжки качества. Но Петко е страшен мъжкар. Аз обичам такива малко доминантни мъже. И Жоро е такъв. Да тропа по масата и да му се чува думата.

Дъщеря ти Лора и синът ти Георги гледали ли са риалитито?

Да, всичко. Даже дъщеря ми Лора си водила дневник и всеки ден е писала какво мисли, какво чувства, когато ме гледа. На четвъртия-петия ден е написала: "Ти. Ти. Кралица. Точка по въпроса.", "Гордея се с теб, че си такава смела, че не се захаросваш..." Такива, много хубави неща". Синът ми, за съжаление, е влязъл в някакъв чат, където е прочел ужасни коментари за мен. Много беше разстроен. Той е на 9 години все пак, тепърва трябва да му обяснявам, че не трябва да влиза в такива чатове, не трябва да вярва на такива неща.

С дъщеря си Лора (Снимка: Жоро Торнев)

С дъщеря си Лора (Снимка: Жоро Торнев)

Какви интереси имат децата ти?

Дъщеря ми учи телевизионна журналистика, нещо, с което не бях съгласна. Защото мислех, че тя може да завърши, например, медицина и пак да я научим на журналистика. Жоро много се грижи за нея, учи я на много неща, имаме техника, на която я обучава да монтира. Тя завърши Американския колеж с отличен и беше приета в Американския университет. Изкара един семестър там, но не й допадна средата в Благоевград и напусна. Синът ми е в четвърти клас. Покрай Жоро спортува какво ли не - ски, тенис, плуване, катерене... Свири на пиано и китара.

В Гърция сега успяхте ли да си починете?

На работа бяхме пак, а уж щяхме да почиваме. Снимахме за моето предаване филм за историята на Акропола. А уж бяхме решили само да го покажем на Жорко. Забравила съм какво е да отида на спа, на маникюр - където пътуваме, ние работим. Аз правя репортажа, Жоро снима с голямата камера, Жорко с малката, която не изисква професионални умения. Редовно го правим при семейните пътувания.

Имате ли намерение да направите нещо собствено като продукция?

Не, много съм уморена. Ако човек реши да направи нова крачка в живота си, трябва да има заряда за това. Силите ми стигат толкова, колкото да правя собственото си предаване. А от догодина - ще видим. Имам голям кредит, който сега ще покрия с хонорара от VIP Brother. Нямам ресурс за нещо ново.

А как поддържаш форма, спортуваш ли?

Много спортувам, чак май прекалявам в това отношение. Това ми е станало начин на живот. Катерене в планината, спортно бягане, фитнес - по-рядко вече... В природата търся тишина и спокойствие. Много внимавам с храната. Разумно хранене и много спорт. Целенасочен спорт и хигиена на храненето - това е формулата за добра фигура на 46.

Мира, имаш ли мечта?

Имам много голяма мечта. Първоначално исках много да осиновя две дечица от ромски произход, но така трябва да ангажирам цялото си семейство. После започнах да мисля за един център за сирачета. След това се запалих по идеята на направя хоспис за възрастни хора, които нямат деца. Искам да бъда като Донка Паприкова, така да си отида от този свят. Хората да ме знаят, не защото ме дават по телевизията и имам предаване, а защото съм направила нещо добро. И децата ми да се гордеят с мен.

С Жорко и Лора (Снимка: Жоро Торнев)

С Жорко и Лора (Снимка: Жоро Торнев)



Четете още:

🔴 (НЕ)СЛУЧАЙНИ СРЕЩИ – ПРИТЧА ЗА ПРОПУСНАТИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ

🔴 Да се опрости математиката и да се учат само нещата от живота

🔴 Климатологът Рачев със страшна прогноза за настъпващата зима





Източник: Дир.БГ





Коментари

горе