Мисията изпълнена! Събрани са 100 000 лева за 4-годишната Ева




Мисията изпълнена! С поредната изпълнена благородна кауза Асеновград доказа, че може да бъде единен. Нужните за първоначалното лечение на 4-годишната Ева от Асеновград са събрани. Хиляди асеновградчани се обединиха в името на каузата детето да живее. Близо 11 000 лева са даренията само от благотворителния спектакъл на Денс формация „Косара” – „С обич за Ева” и базара, провели се снощи в Народно читалище „Родолюбие”! Още над 4 000 лева са средствата, събрани от търга на футболните фенове. Една от оригиналните тениски на любим български отбор, изписана с автографи, е продадена за 2 500 лева. От други футболни артикули са постъпили още около 1 500 лева. Благотворителният базар в читалището вече е закрит, но организаторите съобщиха, че непотърсените и незакупените стоки ще бъдат дарени за друга благородна кауза.



Общата сума, в размер на повече от 100 000 лева, необходима за лечението на Ева, бе събрана за по-малко от три седмици. Асеновгардчани, упражняващи различни професии, бизнесмени и дори деца се включиха в инициативите с дарения, изработка на изделия и организация. До момента са проведени няколко концерта, а дарителски кутии са разположени из частни и обществени обекти в целия град. Припомняме, че 4-годишното дете е с диагноза „Сарком на Юинг”. „Специално за това заболяване сумата може и да нарасне. Лечението на момиченцето вече започна в клиника в Германия, но все още на семейството не е предложена оферта с точната сума, която ще е нужна, затова благотворителната кампания не приключва до тук.”, съобщиха за Actalno.com организаторите.


Благородните инициативи в помощ на детето продължават още утре (10.11.18 г.) с „Хоро за Ева”. То ще се състои на централния площад „Академик Николай Хайтов” в Асеновград от 11:00 ч. до 12:30 ч. „Българските народни танци са едно от малкото неща, успели да съхранят народа ни през най-тежките години на съществуването ни. Днес отново се хващаме ръка за ръка в трудно време за Ева. Нека бъдем единни и помогнем.”, казват инициаторите от Клуб за танцово изкуство „Везеница", които ще проведат открит уъркшоп по народни танци. Всеки, който желае може да се включи и да потанцува едни от най-популярните български хора, заедно с професионалните танцьори. По време на мероприятието ще бъде поставена кутия за набиране на средства за малката Ева.


Четете още:

🔴 Уволниха глухоням спец по кактуси от Ботаническата градина в Балчик

🔴 Учителите ще взимат от 2019-а: 1100 лв. чисто!

🔴 Ицко Финци на 85 – за кариерата, семейството и невръстната си дъщеря





Източник: Актуално





Коментари

горе