Денят на катастрофата промени живота ми завинаги



Преди три години, точно на 31 декември, с близките ми пътувахме към вилата. Шофираше брат ми, баща ми стоеше до него, а аз се бях разположила на задната седалка и държах на коленете си декоративна коледна елха. Слушахме музика, а татко ни разказваше как са празнували преди години. Няма да забравя този ден, защото оттогава Нова година никога не е същата. Семейното спокойствие остана в миналото и настъпи времето на сълзи и спомени. Пътят беше добър, магистралата - позната, а и брат ми е отличен шофьор. Освен това всички бяхме напълно трезви. Брат ми знаеше, че съм бременна във втория месец, спазваше ограниченията и се стараеше да кара бавно. За съжаление и това не ни спаси от злото, което промени живота ни завинаги. В един момент усетих силен удар, сякаш някой ми затисна лицето и гърдите, а после потънах в тъмнина. Събудих се в реанимацията на болницата с тежка черепно-мозъчна травма.

Резултат с изображение за Как я пережила страшную аварию: личная история

По-късно разбрах, че са ме приели в безсъзнание и два дни съм била в кома. Първата ми мисъл беше: Господи, как е бебето ми? Лекарите не скриха, че рискът от спонтанен аборт е висок, но има шанс да запазя детето. Когато ме прехвърлиха в интензивно отделение, най-накрая позволиха на мама и съпруга ми да ме посетят. Непрекъснато ги питах как са баща ми и брат ми, но те уклончиво отговаряха, че са в друга болница. Татко бил в тежко състояние, а брат ми се е измъкнал с леки наранявания. Две седмици след това разбрах, че татко е починал на мястото на инцидента, преди да пристигне линейката. Не са ми казали, за да не ме тревожат в моето състояние. До ден днешен съм уверена, че сгрешиха. През цялото това време се молех на Бог любимият ми баща да се възстанови, а той е бил вече мъртъв. Години наред брат ми се самообвиняваше за смъртта му. Твърдеше, че е трябвало да предвиди злополуката. Но как да предвидиш нещо, което се случва буквално за броени секунди? Наложи се съпругът ми да си вземе дългосрочна отпуска, за да може да се грижи за мен. Трябваше да лежа непрекъснато, а след смъртта на татко мама не беше на себе си. Всеки ден ходеше на гробището и не спираше да плаче.

Заради бебето ми се опитвах да не рухна духом. Месец по-късно разбрах, че ще имам момиче. Малко съжалявам, защото ако беше момче, щях да го кръстя на баща ми. Лекарите все още настояваха да продължавам да лежа, затова съпругът ми напусна работа и до раждането се преместихме в дома на мама. Беше ни трудно морално и физически. Когато наблюдавах мама, която от мъка бе заприличала на сянка, едва успявах да прикрия емоциите си. Оцеляхме благодарение на съпруга ми, който подкрепяше и двете ни и сам се стараеше да не унива, въпреки принудителната безработица и икономическите въпроси, които лежаха на раменете му. Дъщеря ми се появи на този свят в резултат на цезарово сечение, а това беше още едно изпитание за мен. Но в същото време, с появата на бебето ми, всичко се промени към по-добро. Мама най-накрая се отърси от скръбта и се зае да се грижи за внучката си. Все още ми беше трудно да правя основни неща (да готвя, да почиствам апартамента или просто да държа детето на ръце), а съпругът ми започна нова работа, защото парите не ни достигаха.

Мама пое всички домакински задължения и се посвети изцяло на внучката си. Когато дъщеричката ми се усмихна за първи път, у дома сякаш изгря слънце. Моето прекрасно момиче изтръгна майка ми от депресията и я върна към живота. Винаги ще й бъда благодарна. Родителите ми се обичаха цял живот, те са истински пример за любов, затова разбирам колко е трудно за мама да остане без любимия човек. Почти се възстанових от инцидента и след година планирам да започна работа, а дъщеря си да оставя на грижите на мама. Единственото нещо, с което не можех да се преборя, е страхът ми от коли. Това значително усложнява живота ми, но за съжаление не мога да си помогна. Общественият транспорт ми се струва по-безопасен, въпреки че отлично осъзнавам, че никой не е застрахован от злополуки. Ужасът, който преживях е толкова силен, че никога повече не бих се качила в кола.


Четете още:

🔴 Трите зодии, които имат душата на ангел!

🔴 Абсурд: Съдят майка, загубила дъщеря си в катастрофа (ВИДЕО)

🔴 Тъмната страна на Овена





Източник: lichna





Коментари

горе