"Стани богат" само в събота и неделя до края на годината, после спира



Без “Спортисимо” наесен по БНТ, “Бързо, лесно, вкусно” - с намален наполовина бюджет

“Стани богат” се връща наесен по БНТ, но само до края на годината, след което спира.

БНТ прекратява най-известната тв игра, както и спортното шоу “Спортисимо”, а кулинарното “Бързо, лесно, вкусно” ще бъде с намален наполовина бюджет, съобщиха от обществената телевизия вчера.





Въпреки категоричното решение “Стани богат” ще продължи да се излъчва, тъй като има вече заснети, но непоказвани броеве на предаването. Оставащите епизоди са 30 и ще бъдат излъчвани в събота и неделя, а не всяка делнична вечер, както беше досега.

Договорът на “Стани богат” изтича с показването на последното заснето предаване, обясни пред “24 часа” Нико Тупарев, чиято компания снима играта за БНТ.

Това ще се случи в края на годината. От януари продуцентите може би ще преговарят с друга голяма телевизия, която да вземе играта.





“Спортисимо” няма неизлъчвани епизоди и няма да се върне по БНТ. На практика то е спряно още напролет с решение на Управителния съвет на БНТ заради нисък рейтинг.

“Бързо, лесно, вкусно” остава в обществената телевизия, но цената за един брой на предаването ще бъде намалена наполовина. Според публикация на в. “Сега” сумата е била 11 400 лв.

“Тази цена е спекулативна, не е ясно дали е с ДДС например. Освен това в нея влизаха нови водещи и нови предавания към кулинарното - “Вкусната България” и “Новодомци”, които се снимаха на принципа на риалити програмите. Неизлъчените им епизоди ще бъдат показани, след което ще се прави само традиционно кулинарно предаване в студио”, каза Тупарев.

В момента нито едно от трите предавания не е на малкия екран заради лятната им ваканция. Всички те се правят от продуцентската компания на Нико Тупарев, а промяната в договорните отношения с тях е заради финансовата криза, в която е изпаднала БНТ по думите на новия ѝ генерален директор Емил Кошлуков.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.


Четете още:

🔴 Как правилно да почетем Успение Богородично

🔴 Поляк взе булка от Масларево с кон и каруца

🔴 Полицай се хвърли в морето и спаси баща и 8-годишния му син, които се давели





Източник: 24 часа





Коментари

горе