Връзка след 40 – за какво да внимавате



Няма възраст за използването на сайтове за запознанства

Ако сте над 40-годишна възраст, имате един несполучлив брак зад гърба си или все още търсите идеалната половинка, ходенето по срещи едва ли е от любимите ви занимания. Сигурно ви е писнало приятели и близки да се опитват да ви запознават с разни хора и да ви увещават, че не бива да оставате сами. А и ако имате деца, то положението се усложнява.





Да бъдеш необвързан си има своите предимства, но и своите недостатъци. Всеки от нас се нуждае от някого, с когото да споделя живота си и няма нищо срамно да търси начини да го открие, било то и след определена възраст. Понякога той може да е толкова близо...

Ако вие попадате в тази възрастова категория, трябва да знаете няколко основни неща. Те ще ви помогнат в комуникацията с непознати, излизането по срещи и за създаването на по-сериозна връзка.





Регистрирайте се в сайт за запознанства

Ако си стоите само вкъщи или работите твърде много и нямате време за излизане с приятели, трудно ще намерите сродната си душа. При това, нека си го кажем на право, вие не сте първа младост! Все пак, това не бива да ви обезкуражава, а по-скоро да ви накара да си направите профил в някой сайт за запознанства. Може и да си изтеглите някое от популярните приложения. Там, освен своя снимка, може да споделите какъв тип човек търсите.





„Вярвате ли или не, Тиндър може да бъде чудесно място за запознанства на по-възрастни хора“, коментира пред Everydayhelath д-р Жени Скилър.

Въпросната платформа става все по-популярна сред необвързаните. Ако отбележите вашите предпочитания, вие по-лесно ще откриете някого, който да отговаря на тях, казва от своя страна Джули Спира, експерт по онлайн запознанства. Тя също препоръчва ходенето по срещи „на сляпо“, където за една вечер човек може да разговаря с определен брой непознати, подбрани според неговите критерии. Накрая и двамата попълват анкетна карта. Ако има съвпадение, излизат на нова среща, за да се опознаят по-добре.





Опитвайте нови неща

Както вече казахме, ако не промените начина си на живот и продължавате да се затваряте у дома, трудно ще откриете онова, което търсите. Според психотерапевти, хората над 40 трябва да излязат от зоната си на комфорт и да опитват повече нови неща. Освен спортуването и правенето на нещо екстремно – например скачане с бънджи, ходенето на заведения, където обикновено не сте стъпвали, също трябва да влиза в новите ви планове. Така ще станете по-комуникативни и ще се запознаете с нови хора.

Не се притеснявайте за децата

Имате деца? Има хора, които също са с „ремарке“, но това не им пречи да си търсят гадже. Да, трудно е да се грижите за дома и наследниците си, но ако сте по-организирани, без проблем ще съчетавате едното с другото.

Специалистите по запознанства съветват да бъдете по-освободени и започвайки да ходите по срещи, да говорите открито, че имате деца. Откровеността ви за тях и животът им със сигурност ще бъде оценена положително.





Говорете за секса

Ако скоро не сте имали интимна връзка или цял живот сте били с един партньор, сигурно се притеснявате да говорите за секс и въобще да започнете нова връзка. В случай, че срещнете някого, който ви допада, говорете с него какви са му очакванията, преди да спите заедно.

„Хората трябва да говорят за своите здравословни проблеми, желания и фантазии. А също така и за това докъде биха стигнали в леглото“, казва д-р Жени Скилър. По думите ѝ, така и двамата ще се почувстват по-комфортно и ще могат да се подготвят за първия път.

Не давайте примери със стари любови

Ако сте разведен/а или нямате гадже на тези години, то това си има конкретна причина, но не е нужно да изпадате в дълги обяснения и да разказвате колко сте препатили със стари любови. Всеки е минал през подобни проблеми. Разговаряйки с другия, той сигурно ще спомене, че има подобен опит, но всяка допълнителна подробност само ще затрудни комуникацията.

В някои случаи, ако говорите твърде много за бившите си гаджета или съпруг/съпруга, може да оставите впечатление, че не сте готови за нова връзка, защото още не сте ги преживели.


Четете още:

🔴 Наталия Кобилкина най-сетне показа хубавото си момченце - като русо ангелче е! (Снимки):

🔴 Присъдата на Елена Поптодорова за кражба влезе в сила

🔴 Как Назарян се озоваха едновременно и при Слави, и при Цитиридис





Източник: flagman





Коментари

горе