Сигнал: Държавата оставя служителите и лекарите си на произвола на съдбата!





Дирекция "Социално подпомагане" е създала организация за работа в кризисна ситуация. Във всички приемни се допуска по 1 човек, а помещенията се дезинфекцират 4 пъти дневно. Това каза директорът Надя Танева по повод следния сигнал, получен на редакционната ни поща:






От вчера се забрани ползването на отпуск до 13.04.2020 на всички социални работници. Не стига това, ами и са на разположение извън работно време да ходят по домовете и да раздават дезинфектанти на хора в нужда. Дотук добре. Само да отбележа, че втора седмица нямат раздадени предпазни средства.






В приемните, където, въпреки въведеното извънредно положение, продължават да ходят граждани по всякакви несвойствени въпроси, а служителите са без ръкавици и маски. Да не говорим, че приемните са едни малки стаички. И да добавя: длъжни са да са с предпазни средства. От къде да ги вземат? Нали е близо до ума, че нуждаещи се ще бъдат и хора от гетата, за които нищо не се говори, а там хигиената е под нулата. Държавата оставя служителите и докторите си на произвола на съдбата! Иначе хората трябва да са вкъщи. Ей това са ни адекватните мерки.






"Направили сме поръчка на защитни облекла. Имаме уверение, че до края на деня (вчерашния ден - бел.ред.) ще получим дезинфектанти и предпазни маски" - каза Танева. "Социално подпомагане" е получило като дарение от БЧК маски, но те не са достатъчни като количество.

Съботно-неделната работа е след заповед на министъра на труда и социалната политика, за което ще бъде заплатено. "От всички 120 социални служители, доброволно желание са изявили 6. Тяхната работа е била да раздадат 3000 броя дезинфектанти за ръце по списък на хора, които ползват домашна грижа. Служителите са били с маски" - уточни Надя Танева.






Спрените отпуски не касаят родителите, които имат ученици и трябва да им помагат вкъщи. Пред социалната служба има чакащи граждани, но на всяка врата е залепена заповедта на министъра на здравеопазването.

"В кризисна ситуация сме. Положението е еднакво за всички. Виждате, дори лекари и полицаи нямат предпазни средства" - коментира Танева.


Четете още:

🔴 Задържаха гаджето на Мария Силвестър. Вместо в ареста - в болница заради коронавирус!

🔴 Ски учител е с положителна проба за COVID-19

🔴 Вижте потресаващите истории на оцелели от коронавируса





Източник: plovdiv24





Коментари

горе