Аптекарка от София с положителен тест за COVID-19, аптеката е затворена



Аптекарка от София е дала положителна проба за коронавирус на 21 март. Предупредение за това бе разпространено в професионалната общност на магистър-фармацевтите същия ден, а OFFNews също получи достъп до текста.

Аптеката е затворена. Тя се намира в ж. к. "Надежда".

Един положителен тест не означава със сигурност, че жената е болна от Covid-19. Необходимо е втори да потвърди резултата. Въпреки това жената се е изолирала и аптеката е затворена.





Тя е почувствала грипоподобни симптоми миналата неделя, на 15 март, след като в петък, 13.03. е била за последно на работа. Вдигнала е висока температура и е почувствала отпадналост. Направен ѝ е тест в частна лаборатория в столицата. Резултатът е положителен. Острите симптоми са отминали и сега жената е в стабилно състояние, като цяло се чувства добре, става ясно от съобщението.

От фармацевтичната компания, в чиято аптека работи жената, са изпратили запитване и очакват инструкции от столичната РЗИ относно извършване на дезинфекцията в аптеката и възможност за отварянето ѝ.





Към момента няма специфични инструкции, отправени специално към аптеките от щаба. Налични са общи и те касаят обекти с обществено предназначение в условията на епидемично разпространение на Covid-19. Бяха изпратени и временни насоки на Международната федерация по фармация.

Колегите на жената не проявяват симпоми. Въпреки това целият екип остава вкъщи. Те ще информират и личните си лекари и ще очакват инструкции от тях, а от компанията уверяват, че ще поддържат всекидневна връзка с всеки от тях, за да се проследи евентуална промяна в състоянието им.






Четете още:

🔴 На всеки 100 години - епидемия! COVID-19 – поредната...

🔴 Бъдещи медицински сестри и акушерки в Русенския университет предлагат помощ на гражданите /ГРАФИК/

🔴 Маските за лице удариха 17 лева





Източник: Марица





Коментари

горе