Божков и Бобоков на купон с жените си СНИМКИ



Много близки приятели са били хазартният бос Васил Божков и бизнесменът от аферата с президентството Пламен Бобоков. Това разкриват няколко изключително интересни снимки, изпратени на електронната поща на ПИК и „Ретро“, които красноречиво показват в какви отношения са укриващият се в Дубай милиардер и русенският милионер.

Фотосите са документирали епична пиянска оргия на яхта преди точно година – 1 юли 2019 г., когато двете семейства посрещат Джулая край гръцкото крайбрежие. В открити води и далеч от любопитни погледи босовете разпускат спокойно с жените си – жената на Божков Елена Динева и на Бобоков – Христина. Компанията празнувала на яхтата до зори и с развеселен от скъпите питиета поглед посреща изгрева на слънцето на 1 юли.






Според запознати подобни оргии на яхти през лятото били традиция за беглеца с 18 обвинения Васил Божков. Той ползвал скъпите си лодки, за да си почива в жегите далеч от любопитни погледи из гръцки курорти за баровци. По-любопитното във фотосите е, че те за първи път ясно показват, че Божков и Бобоков, под чиято диктовка работи лично президентът Румен Радев, назначавайки му удобни посланици, са толкова близки. Хазартният бос е допускал русенския бизнесмен до най-интимния си свят. От снимките личи, че и жените им са първи дружки и на една от тях позират по сестрински прегърнати на фона на морската шир в късната лятна нощ. Затова и вече не е изненадващо, че в телефона на Бобоков прокуратурата е открила документи, свързани с обвинителите и разследващите, които работят по производствата срещу Васил Божков.






Година по-късно за двете баровски семейства подобна идилия се оказва утопия. Васил Божков е беглец от родното правосъдие и се укрива в Дубай след издадената международна заповед за ареста му. В България той има повдигнати 18 обвинения за различни престъпления – от пране на пари до поръчителство на убийства. Аверът му Пламен Бобокон засега е със само едно – за участие в престъпна група по аферата с нелегалния внос на боклук от Италия покрай завода „Монбат“, в който е съдружник с брат си Атанас. Последният е за постоянно в ареста, докато съдът пусна Пламен под гаранция от 1 млн. лв. Облаците над главата му обаче се сгъстяват сериозно в последните дни покрай новото досъдебно производство на прокуратурата, в което той е главно действащо лице – за търговия с влияние заради връзките му с президентството. Обвинението вече втора седмица публикува шокиращи доказателства – чатове между Бобоков и секретаря на Румен Радев по антикорупция – Пламен Узунов. От разговорите между президентското протеже и русенския бос става ясно, че между тях е течал сериозен канал, през който са извършвани освен лобизъм в полза на бизнеса на Бобоков, така също и натиск за кариерно развитие на прокурори, назначения на посланици и дори помилване на затворници.






Елена Динева в ареста, Христина Бобокова трепери за децата си
 
Жените на двамата босове от идиличните яхтени снимки също станаха жертви на делата на мъжете си. С днешна дата Елена Динева е в ареста, тъй като е участвала в част от фирмите на Васил Божков, през които има данни, че са минавали незаконни парични потоци според обвинителите. Съдът отказа да я пусне под домашен арест и тя ще остане зад решетките още месеци, докато мъжът ѝ се укрива в далечен и топъл Дубай.
От същата съдба се страхува и Христина Бобокова, която, макар и да не се е занимавала с бизнес, има няколко фондации, чрез които ръководи меценатска дейност. Ужасът за нея от угрозата да се озове зад решетките е доста по-голям, тъй като красивата половинка на Пламен Бобоков е майка на три деца, които още не са поели по своя път в живота.






 
Васил Божков, Елена Динева и Христина Бобокова гуляят на яхта

Божков и Пламен Бобоков пируват в баровски гръцки курорт с жените си

Елена Динева (вляво) и Христина Бобокова са първи дружки


Четете още:

🔴 Арзу от "Намери ме" свалила 45 килограма

🔴 Проф. Балтов посочи критичния праг за заболели, след който в България ще стане страшно

🔴 Как Иван Вазов осъди зло куче на смърт през 1880 г. в Берковица





Източник: Ретро





Коментари

горе