Проговори лелята на арестувания за тероризъм Мохамед – Виолета ВИДЕО



Разбиха вратата, това е моето жилище, децата ми са силно стресирани, не знам къде е сестра ми от сутринта, каза жената

Лелята на арестувания за тероризъм и задържан за 72 часа бивш борец Мохамед Абдулкадер – Виолета, разговаря с екип на Флагман.бг в дома си току-що. Тя твърди, че момчето е пристигнало от Сирия преди няколко дни, заедно с него от Турция дошла и сестра й Анелия. Двамата смятали да останат в България, като спазвали стриктно наложената им карантина.





По информация на Флагман.бг, майката на Мохамед Анелия е живяла и работила в Бургас заедно с него до миналата година. Двете сестри – Анелия и Виолета, имали павилион за бургери до Механотехникума в морския град. Всъщност никой не си спомня в Бургас да е идвал някога бащата на Мохамед и никой не знае името му. След внезапния днешен арест Флагман.бг узна, че той е водеща фигура във военно формирование, свързано с бойните действия в Сирия. Момчето е родено през 1999 г. в София, където за кратко са били майката и бащата.





По данни на хора, които познават Анелия добре, съпругът й имал навремето голям бизнес в Дамаск – бил собственик на ресторант и фабрика за обувки. Какво се е случило около 1999 г.  и защо двамата са пребивавали в българската столица преди раждането на сина им, е неизвестно. В Бургас са живели само майката и синът. Спомените на учителите на Мохамед са още от основното училище в ж. к. „Меден рудник“. В 7 клас той постъпил в Спортното училище и тренирал борба – трикратен републикански шампион е от клуба на треньора Николай Дачев.





На този кадър Мохамед е на 14 години и гостува на баща си

Пред Флагман.бг Дачев твърди, че го познава много добре. Между 7 и 8 клас Мохамед живял 6 месеца в Сирия при баща си, след което отново се завърнал в Бургас и продължил образованието си в Спортното училище. „Успехът му беше добър и даже смяташе да продължи в НСА. След абитуриентския си бал обаче замина отново при баща си в Сирия. Това стана през май 2019 г.“, каза Дачев. От тогава треньорът не го е виждал, не знаел, че се е прибрал в България.





По данни на Флагман.бг, сред задържаните има 4 момчета от клуба, в който е тренирал Мохамед, както и негови приятели от ж. к. „Меден рудник“ – общо 14 младежи на възраст 18 – 20 години. Разпитите им продължават, за да се установи дали е подготвян реално терористичен акт, заради който срещу младежа с двойно гражданство – сирийско и българско, е повдигнато тежко обвинение по чл. 108 а от НК – за тероризъм.

„Шокиран съм от снимките, които сте публикували във Флагман.бг, дано това да е само позьорство и да не са истински тези оръжия“, каза Дачев.

Пред екипа на Флагман.бг тази вечер лелята Виолета бе изключително разстроена. Тя заяви, че тежковъоръжени полицаи са разбили вратата на апартамента й в бл. 600 в ж. к. „Меден рудник“. Чувства се ужасно, защото съседите са узнали и я гледат с подозрение. Двете й деца били стресирани.

Вижте какво още каза Виолета пред екипа ни:

Мохамед тренирал борба в клуб "Бургас". Той е неколкократен държавен шампион, перспективен кадър, който обаче спрял със спорта, защото заминал при баща си в Сирия. Треньорът му Николай Дичев бе шокиран от новината за ареста на Мохамед.

Дичев уточнил, че от година не е комуникирал с Мохамед и дори не знаеше, че е в България. Последно го видял на състезание, провело се през 2019 година в зала "Бойчо Брънзов".





Родното разузнаване предполага, че в Сирия бургаският младеж е бил вербуван да извърши атентат в България. Баща му бил високопоставена фигура в сирийска армия и според разузнавачи имал изключително влияние върху сина си. 

Мохамед преди 4 години се прочу, след като предизвика голям бой в двора на ТОХ-а с Кристиян Георгиев. 







Четете още:

🔴 Божков и Бобоков на купон с жените си СНИМКИ

🔴 Арзу от "Намери ме" свалила 45 килограма

🔴 Проф. Балтов посочи критичния праг за заболели, след който в България ще стане страшно





Източник:





Коментари

горе