Родата на Радев се скри в Германия СНИМКИ



На 18 юни президентът Румен Радев отпразнува рождения си ден. Отбелязването на 57-ата му годишнина обаче е преминало без един от най-близките му хора – неговата сестра Лозана, разкриват близки до фамилията.

Оказва се, че тя и семейството ѝ мистериозно заминали за Германия. Това се разбра от публикациите на племенничката на Радев – София, която съобщи преди дни, че местожителството ѝ вече не е родната столица, а немският град Дортмунд. Каква е причината за заминаването на роднините на държавния глава в чужбина обаче, не става ясно, както и дали престоят им в Германия ще е временен.





Откакто Радев заема поста на „Дондуков“ 2, каката на президента, която е с 2 години по-голяма от него, избягва медийното внимание. До момента тя и семейството ѝ не са имали нито една публична изява, но поддържат отлични отношения както с президента, така и с първата дама Десислава, а и с децата му от първия брак с банковата служителка Гинка Кесякова. В началото на април тази година Радев и сестра му Лозана понесоха тежък удар, защото баща им Георги си отиде на 82-годишна възраст след дълго боледуване във ВМА. Иначе каката на държавния глава беше по-чест гост в къщата на родителите си в хасковското село Славяново, където днес живее единствено овдовялата им майка Станка.





За Лозана се знае, че именно тя е причината навремето Радев да избере за свой професионален път авиацията. Трудовият ѝ стаж е пряко свързан със самолетите и летищата. През 1992 г. завършилата с отличие психология и педагогика в Софийския университет хасковлийка започва работа като стюардеса в авиокомпания „Балкан“. Бившите ѝ колеги нямат спомен кога и поради каква причина слиза от борда на самолета, но със сигурност днес трудът ѝ е по-добре платен. От 2007 г. досега Лозана работи в бюро „Информация“ на летище София. Запознати разкриват, че месечното ѝ възнаграждение не пада под 3 бона, като се има предвид, че хигиенистките на летището прибират по 1600 лв. Каката на президента не си позволявала да се меси прекомерно в житейските му избори, но винаги го приземявала, когато виждала, че прави грешки. Такива били отношенията между тях и в детството им, когато по-малкият Румен гледал на сестра си като на еталон за успех.



Повлиян от отличните ѝ оценки и хвалбите, които майка им и баща им не пестели, бъдещият летец кандидатствал в езиковата гимназия, където Лозана учела. В Немската изкарал само година, защото кака му го насочила към математиката, с която впоследствие пробил във военновъздушното училище.

Сестрата на Радев - Лозана

Дъщерята на президента - Дарина, с братовчедката си София

Дъщерята на Лозана - София

 


Четете още:

🔴 Ето коя е жената до министър Горанов - красивата Румяна го дарява с трето дете (СНИМКИ)

🔴 Депутатска съпруга пусна народна песен за кopoнавируса

🔴 Първият български космонавт Георги Иванов е роден на 2 юли 1940 г. в Ловеч





Източник: pik





Коментари

горе