Златно ни е морето! Въведоха и такса "златен" стол





Такса "златен" стол въведоха предприемчиви бизнесмени по морето. На главната улица в новия град на Созопол привечер, когато хората се разхождат по нея, изниква най-обикновен пластмасов стол с табела, че може да се ползва от туристите в рамките на 5 минути за почивка от дълги обиколки на града срещу такса от 2 лв.






Много от минувачите признават, че това е абсурдно и че така не се печелят туристи. За по-възрастните или за малчуганите обаче, които са уморени от разходката, столът е като оазис в горещите летни дни, пише "Телеграф".






Въпреки това туристите са възмутени от начина, по който се опитват да изкарат пари пишман бизнесмените. В същото време собствениците на заведения по плажовете така са надули цените и тази година, за да избият загубите от намалелия туристопоток, че картинката е пълна.

Чаша бира на "Златна рибка", например, струва 5 лв., на каквато цена е и цацата. Мента с безалкохолно пък, излиза 8 лв. Кафето на ивицата се предлага срещу скромните 3 лв. за чаша, при реална цена на чашата 20 ст. без печалба, разказват търговци пред изданието. На плаж "Дюни" пък порция пържени картофи струва 6 лв.






На плажовете около Созопол тази година е спазено единствено условието за дистанция за поставяне на шезлонги, макар че те, така или иначе, се намират в платената част на ивицата.

Цените на чадърите тази година са 4 лв. вместо 8, а наемът на шатра излиза 32 лв. на ден.


Четете още:

🔴 Ниско прелитащ самолет шокира пътуващите по "Тракия" (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

🔴 Бургазлийка изгуби сандъче със златни накити, моли за помощ гражданите

🔴 Синът на шеф Манчев го уреди с майката на гаджето си





Източник: glas





Коментари

горе