ЗЛАТО ЛИ Е? 20 лева за кафе в центъра на София



Ако родните туристи имат повод да се възмущават от скъпите чадъри и шезлонги на някои български плажове, то столичани изживяха истински шок, виждайки, че чаша кафе в заведение в центъра на София се предлага срещу ... 20 лева. Цената изуми дори световноизвестния български цигулар Веско Ешкенази, който живее и работи в Нидерландия, но същевременно гастролира и в целия свят.





"Някой за кафенце в центъра на София? Кой черпи днес? Обожавам кафето във всичките му вкусове и регистрите им, но това ценово изражение на вкуса на кафето, комбинирано с липсата на всякакъв амбиенс и на фона на нашата действителност...не ми се връзва", написа музикантът във фейсбук и публикува снимка на менюто, показващо необосновано високи цени на различни видове кафе -  капучино, макиато, еспресо, лате. Става дума за кафене на улица "Съборна" до бившия Детмаг.





"Италия, Пиза кафе 6 евро. Кафето на Витошка 5 лв. Но не е хубаво. Направихме забележка, отговорът беше, то е от пакетче. Каквото и да значи. Там вече не ходим", коментираха потребители под снимката, публикувана от Веско Ешкенази. 

"Тъкмо седя на една италианска тераса (в Помпей) и им снимах цените. Без коментар...", четем друг коментар.





Някои шеговито питат дали това не е цената за литър кафе, а не за малка чашка от 30 или 50 мл.

Така например в заведения в Италия еспресото е 1,40 евро, а капучиното, както и други напитки с кофеин се предлагат по 2 евро. Изводите оставяме на драгия читател... 


Четете още:

🔴 Най-голямата сделка в най-новата българска корпоративна история е факт!

🔴 Пияни роми пребиха кмета на врачанско село

🔴 Хотелиер по къси гащи и потник шокира наша певица в Царево





Източник: lupa





Коментари

горе