Решиха падат ли PCR тестовете за Гърция





Гърция попари надеждите на нашенци, че ще почиват на море там без да се налага посещение на лаборатория. Южната ни съседка удължи до 15 август влизането с PCR тестове в страната през ГКПП Промахон, както и по въздух. Новината бе обявена тази вечер от гръцкото здравно министерство. Ограничението важи за туристи от България, Румъния и Арабските Емирства.





В съобщението се казва, че маската в затворените помещения като банки, офиси, магазини важи за всички. Ако някой извърши нарушение, глобата е 150 евро. Мотивът за удължаването на срока е големият брой заразени, които се установяват при влизане през границата. Предишният срок бе 4 август.






Гръцките здравни власти съобщиха преди дни, че са потвърдили 52 нови случая на коронавирус само за 24 часа, с което общият брой на потвърдените случаи в страната достигна 4279.






Седем от новите случаи бяха регистрирани на входните пунктове на страната, посочи в ежедневния си доклад Националната организация за обществено здраве. Общият брой на направените тестове е 457 540.

Румънците, които заминават на почивка в Гърция, водят „истинска битка“, за да се запишат в някои от акредитираните центрове за тестване за коронавирус.


Четете още:

🔴 3-те имена, с които не трябва никога да кръщавате детето си

🔴 18 години по-късно: От Деси няма следа, а майка й я чака, за да я прегърне

🔴 Тъщата на Рачков по-млада от него, не искала дъщеря й да се жени за чичко





Източник: glas





Коментари

горе