7 партии влизат в новия парламент, качамакът е пълен



Ако сега се проведат парламентарни избори, в следващото Народно събрание ще има 6 или 7 партии, като е абсурдно 2 от тях да сформират мнозинство. Вътре са ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" на Слави, Демократична България, ДПС, "Изправи се.бг"  на Мая Манолова и евентуално Обединени патриоти.  Това показва проучване на "Алфа Рисърч" по поръчка на "Дневник".





Малко над 45% казват, че няма да гласуват или не са решили, показват данните от национално представително проучване на "Алфа рисърч", проведено между 23 и 30 юли сред 1017 души по метода лице в лице. 





Българите се разделят в позицията си за незабавна оставка и предсрочни избори: 39,3% искат кабинетът да си ходи веднага, а 36,8% предпочитат той да изкара мандата.

Малко над 11% от българите дават предпочитания Борисов отново да бъде премиер, а други - над 11% - посочват президента Радев. За около 6% от българите е възможно и Слави Трифонов да бъде министър-председател. С по 5 процента са Христо Иванов и Мая Манолова.





Преценката на повечето българи (48,5%) е за коалиционно правителство и в следващия парламент.

Като най-висока подкрепа събира кабинет с участието на "Демократична България" - или в коалиция с ГЕРБ (8,1% виждат такъв вариант), или с партията на Слави Трифонов - 9,4


Четете още:

🔴 СОVID-19 вкара в болница бебе на 57 дни и 6-годишно в Пловдив

🔴 Борисов на косъм от тежка катастрофа, докато кара джипа ВИДЕО

🔴 Обявиха кога пенсионерите взимат първия бонус от 50 лева





Източник: Марица





Коментари

горе