Дъб на Кръстова гора лекува и пречиства





Кръстова гора е християнска светиня, позната като Българския Йерусалим.Тя е обвито в мистерия място. От години се свързва с чудеса и поклонничество. Според най-силната легенда в Кръстова гора е заровена част от кръста, на който е бил разпнат Иисус Христос. На нея местността дължи чудодейната си сила. Днес там има огромен кръст, поръчан от цар Борис.





Вярва се, че и той притежава чудотворни качества. Дали заради легендите или заради високите енергии, Кръстова гора е лековито място. Всяка година в нощта срещу Кръстовден, когато поверията гласят, че небето се отваря, в местността се стичат хиляди вярващи, които нощуват под открито небе, отправяйки молитвите си към Бога. Мястото е прочуто и заради чудодейния дъб. Той се намира до лечебното аязмо. Клоните му са сплетени така, че образуват кръгъл отвор, през който могат да минат само праведните.





В дънера му пък има малки хралупи, където хората пъхат ръцете си, за да намерят облекчение на болежките си. Друго дърво пък привлича вярващите с магическите си корени. Жилките им се късат и се слагат под прага на дома, за да го пазят от черни магии и зли духове, обясняват възрастни жени. Водата от аязмото пък лекувала болни очи, кожни болести и дори рак. Лечебната течност помага и на бездетни жени да заченат, твърдят на Кръстова гора.


Четете още:

🔴 Нацелват го в тестисите, а дни по-късно умира! 

🔴 Възмутен съм как ОбС в Кочериново тихомълком реши да отдаде под наем един от 100-те национални туристически обекта – Стобските пирамиди

🔴 Българин гасне в жегата безпомощен и отритнат от социалната ни система





Източник: Ретро





Коментари

горе