Заради вируса: Учениците в пловдивско училище ще влизат през прозореца





Дни преди 15 септември, за да изпълнят противоепидемичните изисквания, много училища прибягват до нестандартни решения. В едно от учебните заведения в Пловдив децата ще влизат през прозорците.





За Катерина и Калена, които след дни тръгва на училище, изкачването по дървените стълби е истинско приключение. Така през прозореца в класните стаи ще влизат всеки ден и по-малките им съученици от 1 до 3 клас.





"Аз съм много позитивно настроена и детенцето ми също много добре възприе идеята. Сега ще е в предучилищната група и това, че ще влиза през прозореца я впечатли", коментира майката Вера Вулджева.

Учителите също ще влизат през прозорците. "Единият учител ще посреща децата отвън. Ще им помага да се качват по парапета. Да си събуят обувките. Вътре ще има друг учител, който ще поема децата, за да слязат безопасно. Да обуят пантофи и вече да се настанят в класната стая", каза началният учител Василка Гюстерова.





Дървените стълби са обезопасени с парапети, за да няма инциденти. През главния вход ще влизат само учениците от 4 до 7 клас. Коридорът ще бъде разделен с дървена преграда, така че класовете да не се смесват.





"Храненето ще се извършва в класните стаи, като всяка от тях ще разполага с топла вода, дезинфектанти и с измиващи препарати. Масичките ще бъдат отделени с плексиглас", обясни директорът на ОУ "Слънчев лъч"- Пловдив Спаска Иванова, цитирана от "Нова ТВ".

Част от уроците ще провеждат на открито – в специални къщички и дървени кътове, които учители и родители изграждат.





В училището са решили децата в класните стаи да са без маски, а за учителите, които влизат в повече от един клас ще са задължителни.


Четете още:

🔴 Загиналите край кв. "Кремиковци" работници били без колани и каски

🔴 Жената до Милен Цветков: В деня на смъртта си той беше щастлив

🔴 Вежди с разтърсващо писмо до Румен Радев: Не сме имали президент, чиято цел е да руши





Източник: plovdiv24





Коментари

горе