Ретрограден Марс през 2020 година





Наричаме движението на една планета ретроградно, не защото тя се движи обратно назад по орбитата си, а защото визуално при движението си се намира между Слънцето и Земята в Космоса и наблюдавайки я оттук в плоскостта на небесната сфера като кино екран, изглежда сякаш, че е тръгнала назад спрямо обичайното си въртене около звездата в Слънчевата система.






Планетата Марс отчита ретроградност средно на всеки две години. През 2020 г. на 10 септември в 0:21 ч. Марс започва своето ретроградно движение в знака Овен, което продължава до 2:35 ч. на 14 ноември.

Какво значи в астрологичен смисъл ретрограден Марс и как той ни влияе? Отговорите на тези въпроси подробно разяснява астроложката Марги Паскалева в сайта си astroamor.wordpress.com, чийто съждения ви представяме:

Марс е планета на инициативата, смелостта, мъжествеността, сексуалният импулс, активността в живота ни. Тя представя начина на действие и реализация, усилията и волята ни за победа и успех.






Трябва да се отбележи, че има огромно значение и знака, през който планетата се движи ретроградно. В този период ретроградното движение на Марс се извършва изцяло в огнения знак Овен.

Марс ни прави борбени и инициативни, да, но в същото време при ретроградно движение тази енергия е забавена, задържана и във връзка с кармичната астрология един рожден ретрограден Марс по принцип в настоящия живот ни „връща“ отново хора, ситуации и преживявания от минала инкарнация, за които ни се дава шанс да коригираме. В коя сфера и как точно ще се прояви зависи от това Марс в рождения хороскоп на човека кой дом и коя сфера на живота му управлява. Например, ако Марс управлява вашия партньорски 7 дом и е по рождение ретрограден, може да се очаква появата на партньор от миналото, с когото по някакви причини връзката е била неочаквано прекъсната, имало е неразрешени между тях взаимоотношения и проблеми. Най-общо казано, всяка ретроградна планета има връзка с миналото и кармата ни.иналото и кармата ни.





Марс е целенасочен, борбен, импулсивен. Но когато стане ретрограден, това означава ли, че тази Марсова енергия е намалена, че човек не е борбен или целенасочен, че е апатичен? Не, не означава това. И веднага ще ви дам пример с една от най-големите ни лекоатлетки, европейската шампионка Ивет Лалова. Марс нали има връзка със силата, издръжливостта, борбеността и спорта? Ивет е родена с ретрограден Марс в хороскопа си. Това означава ли, че тя не е амбициозна, борбена или й липсва енергия и издръжливост? Не, разбира се. И тя не е единственият пример, но сега няма да навлизам в подробности по отношение на тези проявления при нея. Хората се интересуват как ще се прояви този транзитен ретрограден Марс през 2016 г.

Марс прекарва един доста дълъг период на ретроградно движение, през който действията ни ще бъдат осуетявани, забавяни и не можем да разчитаме на развитие и успехи за осъществяването на важни цели. Сега е време да се вгледаме в себе си и околните, да забавим хода, да направим своите анализи на миналите ни действия и да извършим корекции в плановете си. Понижава се силата и енергията ни. Не можем да очакваме растеж или победи, както и реализиране на най-съкровените ни мечти или амбиции. Често в такива периоди се разгарят отново стари конфликти. Нищо започнато или извършено в такъв период не води да успех. Периодът не е подходящ за нови начинания и важни действия, започване на нова работа (освен, ако не е временна или по заместване), за покупка на автомобил или друга техника (машини също), за големи капиталовложения, за извършване на планови операции и особено в областта на главата. Марс, като съуправител на знака Скорпион, има връзка и с чуждите авоари. Затова периодът не е благоприятен и за теглене на кредити, но можете да подмените кредитна или дебитна карта, която е с изтекъл срок или е повредена по някакъв начин. В световен план са възможни финансови трусове, фалити, забавяне на плащания, природни катаклизми, военни действия и атентати, размирици, протести и стачки, особено през месец октомври.

В личен план ретроградният Марс може да ви „върне“ нещо или някого от миналото. Марс управлява също чуждите пари / собственост, както и мъжете в женския хороскоп. Ако преди време сте дали някому паричен заем, то може да ви изненадат с неговото връщане. В същото време, при някои хора ретроградният Марс може да доведе до забавянето на плащания на заплати или хонорари, до загуба на пари или собственост (както и кражба). Ако преди време сте имали конфликт с вашия интимен партньор, сега може да е дошъл момента той да се върне. Но всичко това, разбира се, зависи от нивото духовна зрялост на човека. В негативен аспект при някои хора може да се прояви и като забавяне на вноски по потребителски или ипотечни кредити. Не бива да се страхувате и правите аналогия със себе си, тъй като как ще се прояви при вас точно ретроградното движение на Марс в хороскопа, зависи от това какво е „драснато“ като възможно проявление. И най-важното, като планета на инцидентите, през ретротрадния период на Марс трябва да се работи изключително предпазливо с режещи машини и инструменти, по време на работа с или почистване на огнестрелно оръжие, както и при работа със запалими или избухливи вещества. Опасността от порязвания в най-лекия вариант до отрязване на части от тялото, от самоубийства по невнимание или убийства, изгаряния, кръвозагуба при тежки наранявания е голяма. Не изхвърляйте незагасени фасове и не палете огън в горите.





В личен план ретроградният Марс в Овен ще има неблагоприятно влияние за родените през втора и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Очакват ни месеци на задръжки, понижена енергия, лесна раздразнителност, конфликти с околните или някакви грижи около близки хора от семейството. Но най-важното е да не започвате нищо ново и да не предприемате рискове, да бъдете по-умерени и сдържани емоционално, за да не изгубите ценни за вас хора. Марс, освен че е ретрограден, той е и в предизвикателни опасни аспекти към Юпитер, Плутон и Сатурн в Козирог. Това повишава опасността и от сериозни травми или инциденти при някои хора, на които е заложено в рождения хороскоп – изгаряния, пожари, взривове, сбивания с тежки последствия и дори убийства / самоубийства, транспортни инциденти и т.н. Спазвайте законите, за да избегнете неприятности със силите на реда, както и съдебни дела. От всички следващи месеци най-опасен и изпълнен с изпитания се очертава месец октомври (особено до 23-ти), когато и Слънцето ще транзитира през знака Везни. Внимавайте при излети в планините, както и работещите в условия на риск за своя или за живота на другите хора – полицаите, пожарникарите, лекарите и хирурзите, миньорите, строителите, шофьорите, каскадьорите, спортистите за травми и т.н. Работете много внимателно с чужди пари и внимавайте за своите, за да избегнете неприятности и загуби.

Макар и ретрограден Марс в Овен, той няма да е с така мощно и стресиращо влияние за родените през втора и трета декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Марс е в хармоничен аспект към вашето рождено Слънце. Добър период за корекции, ремонти и довършване на вече започнати дейности. Но ако в рождения си хороскоп някои от вас имат планети между 15 и 30 градус на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог, тогава трябва и вие да бъдете много по-внимателни в този период.

В живота на някои хора може изненадващо да се появят минали и стойностни хора, включително и подновяване на минали любовни връзки. Време е за поправки, преустройство, връщане към минали дейности или хора в живота ни, за да можем след 17 ноември да поемем по нов начин живота си.





Това, което в световен план може да се очаква в периода на ретроградния Марс, е задълбочаване на военни конфликти, пожари, тежки аварии и кризисни ситуации в металургични предприятия, неадекватни действия от страна на полицията, военните и прокуратурата в борбата с престъпността, с корупцията, с бежанците и т.н. Възможни са фалити на фирми, нови проблеми в банковия сектор, но може да има и понижение на лихвени проценти в банките. Все пак Марс се свързва и с чуждите авоари. Добре е да направите преоценка на вложеното и полученото до момента като разходи/приходи и морална подкрепа, да платите дължимите данъци към държавата, за да не излязат наяве укрити такива, неплатени осигуровки на служителите ви или нещо друго, за което да ви подгонят данъчните и контролните органи, ако имате собствен бизнес. Военните и полицията могат да довършат някои започнати и недовършени промени в закона за МВР, за отбраната на страната и програми за развитие на полицията и военните, съобразно новите условия и конфликти в света. Както се казва, време е за всичко, започващо с представката „ре-“ – рефинансиране, реимунизация, реекспорт, реинфекция, ревизия (включително оперативна), реконструкция, реорганизация, ремонт на автомобила или на някаква апаратура и т.н.

За спокойствието на всички, добрата новина е, че през цялата 2021 година Марс не е ретрограден.


Четете още:

🔴 Богородица Скоропослушница - за бърза помощ, изцеление на заболявания, вкл.онкологични, за раждане на дете

🔴 Няма мърдане - есента идва

🔴 Дразнител или спасител е доц. Мангъров





Източник: zdraven





Коментари

горе