Прецакват богаташи с имоти на Митьо Очите



Богаташи в Бургаско и други части на страната са прецаквани да купят отнети от Димитър Желязков - Митьо Очите имоти, без да им бъде съобщено, че са били негови. За това разкри бизнесменът Николай Тодоров, който за малко да извади луди пари и да ги вложи в едно от жилищата. 

"Предложиха ми го на много добра цена, никой не ми каза, че е отнет от Очите. Добре че мой приятел ме светна, точно преди да сключа сделката", разказва пред медията ни Василев, който има бизнес с продажба на автомобили.





"Ти луд ли си, нали оня като излезе от пандиза, ще си върне имотите със сила, нали всички в града знаем какво влияние има", предупредил го негов приятел. 

Имотите на Митьо Очите са не само в Бургас, но и в други български градове. При предлагането, никой не казвал на новите собственици за миналото на конкретния имот. Така например в Сливен наивниците не знаели, че взимат бивша собственост на несебърския наркобос. 





Двуетажна вила от 5 875 кв.м в местността „Моллова гора“, която преди е била на Митьо Очите е продавана с начална тръжна цена от 127 463.00 лв. 

Според магистратите имотите са придобити с доходи от престъпна дейност, но доказателствата явно липсват, защото до този момент няма никакви доказателства за данъчни престъпления. Самият Димитър Желязков се заканвал, че ще направи всичко, за да си върне отнетото, защото според него са му  е конфискувано в нарушение на закона. 

Припомняме, че през 2011 г. НАП обяви на търг и още два апартамента, складови помещения, магазини и гараж в Несебър, отново собственост на Желязков. И за тях също се твърди, че са придобити с доходи от престъпна дейност.





Победа над данъчните извоюва по-малката дъщеря на несебърския наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите. В резултат на успеха фирмата на Ивелина Желязкова "Съншайн 0604" ще си спести над 10 хиляди лева налози. И то далеч не защото Ива е "забравила" да декларира приходите от такситата, които управлява, а заради безумен гаф на НАП. В резултат Административният съд в Бургас, където Желязкова обжалва издадения й ревизионен акт, отказва въобще да обсъжда събраните по случая улики.

В бързината да се започне ревизията и се отчете дейност пред обществото се оказва, че данъчните допускат сериозен гаф.





По закон подобни ревизии могат да бъдат извършвани само от служители на териториалната дирекция на НАП, където попада съответното населено място. В случая това е Бургас. Допуска се и изключение това да правят и инспектори от други дирекции, но само ако те бъдат специално командировани.

В случая с фирмата на Ивелина Желязкова се оказва, че това не е направено.


Четете още:

🔴 Как да разберете дали вече сте прекарали вируса

🔴 Ето каква каква карма носи всяка зодия

🔴 Антон Хекимян няма висше





Източник: lupa





Коментари

горе