Презапасяване 2: Народът пак тъпче количките с боб, брашно и олио



Covid-паниката от сигналите за затягане на мерките и неспирните слухове как пак ще ни заключат по къщите заради екстремните темпове на заразата провокираха поредното презапасяване. Търговци споделиха, че макар все още да не се пазарува истерично, много клиенти пазаруват големи количества трайни храни и в някои квартални магазини рафтовете дори се оголват.

Боб, леща, брашно и захар са най-купуваните стоки в момента – същите, които трупаха в количките и през март, когато бе обявено извънредното положение.





Засега не е забелязан засилен интерес към мокрите кърпички и тоалетната хартия, шегуват се продавачите. 

„Презапасяват се най-вече възрастните клиенти – купуват по 4-5 пакета зърнени храни, килограми захар, вървят и макароните. Олиото, особено от марките, пуснати на промоции, също се пазарува на юруш.“, разказаха продавачи в голям магазин в южна София.

Пазаруването сега, разбира се, е далеч от голямото презапасяване, което опразни рафтовете в хипермаркети и и бакалии през март и април.





Любопитното е, че в по-престижните квартали, населени с по-платежоспособни хора, голямо пазаруване не се наблюдава. Количките се пълнят най-вече в по-масовите квартали – „Люлин“, „Надежда“, „Обеля“, където и цените са по-ниски.  


Четете още:

🔴 Прецакват богаташи с имоти на Митьо Очите

🔴 Как да разберете дали вече сте прекарали вируса

🔴 Ето каква каква карма носи всяка зодия





Източник: lupa





Коментари

горе