Пирогов и ИСУЛ връщат заразени с кopoнавируc



На поредната порция безумия и тъпотии се натъкнаха граждани, нуждаещи се от помощ при сблъсъка с коронавируса, научи Lupa.bg. Оказа се, че две от лечебните заведения - "Пирогов" и ИСУЛ, където могат да се правят тестове на лица контактни със заразени, връщат пациенти.





Причината - осмотрение на медицинския екип, въпреки че има изрично разпореждане на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да не бъде връщан никой и да бъде изследван и последният човек, който има нужда.

В съботния ден са били върнати 4 от общо осем закарани в една от двете болници пациенти, които са имали всички симптоми на зараза с коронавирус. И осемте са били в контакт с лица, заразени вече с COVID-19.





Един от нуждаещите се от преглед и тест, е на 89 години - със затруднено дишане, отпадналост, липса на обоняние и апетит, и болки по цялото тяло, а друг е бил на малко по-различна възраст - 85 години.

Явно критерият е възрастта на пациентите.

"Тестовете за такива пациенти са безплатни. Днес ни връщат вече четвърти човек от общо 8, които според нашия екип имат нужда от преглед, тест, който е безплатен, и специализирана помощ", заявиха лекари от Спешна помощ, повикани на телефон 112 и отзовали се бързо на повикването.

"Защо ни ги водите тук? Това да не е поликниника!", заявила ядосано на спешния екип сестра от "Пирогов".





"За съжаление не ни дават обяснение защо ги връщат, те имат нужда и от хоспитализация, а тези над 65 години са с предимство. Явно искат тези хора да си платят. Оттук насетне трябва да се свържете с личния лекар и да се прецени как да се действа. Ако състоянието се влоши, повикайте пак линейка", съветват медицинските лица от Спешна помощ.

За голямо съжаление изниква още един проблем, особено в почивните дни - личните лекари са с изключени мобилни телефони и няма връзка с тях.


Четете още:

🔴 Народът: Личните лекари се крият като мишоци, оставяйки хората да мрат!

🔴 Време е да слагаме зелето! Следвайте тази рецепта

🔴 1985 г.: Генерал иска властта от Живков





Източник: lupa





Коментари

горе