Кметът доброволец в Соvid отделението: Беше ад, сваляхме температурата на пациент с лед



В Свищов общинската болница е в бедствено положение. Без лекари и сестри болните там се обслужват от рехабилитатори и кинезитерапевти. COVID отделението е на първия етаж с 15 легла.

За по-малко от месец през него са преминали около 70 пациенти, а тяхното лечение преминава без лекар в отделението - 25 дни за болните се грижи медицинска сестра, влязла доброволно в отделението - тя се разболява и на мястото й идва друга медицинска сестра, която също се оказва с коронавирус.





Пациентите се оказват без грижи на медицинско лице, като доброволец влезе и кметът на Свищов, който обаче заболява и е под карантина. Той разказа, че е влязъл, за да подкрепи морално единствената медицинска сестра, грижила се за болните.

"Беше ад в отделението, имаше ситуация вечерно време с пациент с висока температура, който не се повлияваше от лекарствата и се наложи с леда да сваляме температурата", разказа кметът Генчо Генчев пред bTV.





В болницата идва на помощ и кинезетерапевт, който също асистира на медицинска сестра. Присъства на смърт на пациент, като сам е слагал кислородната маска и е следял монитора. 

Временно изпълняващ длъжността управител на общинска болница Илиян Венков също влиза в отделението заради липсата на лекари. Той обясни, че има частична визитация от специалисти, но във вътрешното отделение са все хора на пределна възраст със заболявания.


Четете още:

🔴 Костадин Ангелов с важен призив към всички българи

🔴 Пловдивският бизнесмен Христо Данов почина разорен и забравен от всички

🔴 Журналистът Даниела Пехливанова с позиция след посегателството срещу нея





Източник: Дир.БГ





Коментари

горе