Официално! Затваряме ли границата с ТурцияЗимният туристически сезон ще разчита до голяма степен на турските туристи. Затова няма да затваряме границата с Турция, в най-лошия случай бихме изисквали отрицателен PCR тест за гостите от южната ни съседка. Засега границите остават широко отворени.

Това обяви министърът на туризма Марияна Николова след посещението си в Турция в предаването „Беновска пита“.

Идната седмица се предвижда нов онлайн форум между български и турски компании, за да се гарантира безопасното пребиваване на туристите в зимните ни курорти.

„В момента разчитам на нашите сънародници за вътрешния туризъм, както направиха през летния сезон. Нашите зимни курорти са готови след заповедта за мерките за безопасност, която издадох. Контролът ще е изключително засилен.

Банско се готви да отвори от 4 декември с амбициите да работи до април, според прогнозите за времето“, каза още министърът на туризма.

Марияна Николова е убедена, че правителството се справя добре с управлението на коронакризата и заяви, че се работи много за постигането на баланс между ограниченията за обществото и облекченията за бизнеса.Източник: Марица

Следваща статия:
Скандал! Учителка бие ученичка в час / ВИДЕО

Коментари

Видео на деня

горе