Ние спазваме правилата, а местни деребеи ги газят





След издадената заповед за затваряне на нощните заведения и ограничаване на работното време на ресторантите се изсипа буквално вълна от нарушения за по-малко от седмица.





Най-напред в Студентски град дискотеките масово игнорират правилата. Ресторантите в масовата си част работят в този времеви интервал, така че за тях заповедта е по-скоро формална, колкото да я има. В новините влезе брутално нарушение на правилата в пловдивско заведение, което не само пренебрегва всички забрани, но и пречи на хората от квартала да почиват почти до сутринта заради силна музика. Оказва се, че на купона присъстват лица от местната власт – зам.-кмет и шеф на напояването. Затова и повиканите на помощ полицаи са безпомощни и по-скоро охраняват събитието от гражданското недоволство, отколкото да спрат безобразието.





И тук всъщност е проблемът: дори и обикновените хора да се опитват да спазват някакви правила, как да бъдат принудени да ги спазват и местни деребеи, за да не ерозира доверието към управлението въобще. Нормално е всеки човек да си зададе въпроса – щом местни първенци игнорират властта отгоре, то тогава има ли власт въобще. И ако едно време се е знаело, че начело са попът, даскалът и кметът, то днес тази редица е дълга, все жадна, гладна и ненаситна.





От нея е изпаднал отдавна даскалът, но там виждаме шеф на напояването, областен управител с неговата администрация, представители на местния бизнес, народни представители от района, лидерът на опозиционната сила и още кой ли не. Все хора първа ръка, местният елит. Е, как обикновеният човек да има респект и вяра на властта.

Петър Стоянов, Русе


Четете още:

🔴 Благовест Аргиров пие скилидка чесън с вода всеки ден през зимата

🔴 Официално! Затваряме ли границата с Турция

🔴 Скандал! Учителка бие ученичка в час / ВИДЕО





Източник: Ретро





Коментари

горе