Колектори действат като ало измамници! Сменят по 50 различни номера



Колекторските фирми започнаха да използват методите на ало измамници, за да тормозят длъжниците с тарикатлъци. 

В сигнал до „Марица“ 30-годишен пловдивчанин се жалва от телефонен тероризъм от софийска фирма, събираща стари дългове на един от мобилните оператори. 

За първи път бирниците му звъннали през септември. Обяснили му, че дължи малко над 300 лв. по договора с оператора и че светкавично трябва да постъпи плащане. Длъжникът от града под тепетата обаче не броил парите. Последвало второ обаждане, но от различен номер. 

„Помислих си, че е нормално колекторската фирма да има повече от един телефон. Все пак има много служители, има много закъсали длъжници. Обясних любезно, че съвсем скоро ще направя частично плащане, тъй като цялата сума ми е непосилна“, разказа пловдивчанинът. 





Съвсем скоро последвало трето обаждане, което преминало всякакви граници. Служителят отсреща констатирал раздразнено, че няма постъпили пари. „Казах му, че нямам възможност и посочих конкретна дата за плащане, която бе след седмица. Започнаха обиди.

Каза, че съм малоумен, бавноразвиващ,





че с такива като мен нямал време да се занимава. Накрая тръшна телефона. Ядосах се, звъннах аз. Прехвърлиха ме към него и му потърсих обяснение за държанието му, последваха още по-брутални обиди и отношение, сякаш съм отрепка“, сподели длъжникът. 

Оттам нататък, след като двамата се скарали по телефона, следвали обаждания през ден, всеки път от различни номера, с идеята да вдигне. „Случвало се е на ден да ми звънят от 5-6 различни номера, за да им вдигна. Вече съм запаметил 50 номера, от които ме издирват за останалата сума от 250 лв.

Това не е човешко – нито маниерите, нито отношението.





Звънях на мобилния оператор да сигнализирам за аборигенските методи. Оттам ми казаха, че не следят как колекторите си изпълняват задълженията и че не взимат страна в отношенията. Това е ненормално“, каза 30-годишният длъжник.  

Жертва на тарикатските изпълнения на колекторската фирма е и 58-годишна пловдивчанка, която също има завидна колекция от различни номера, от които я тероризират. От нея искат 500 лв. във връзка с договор към същия мобилен оператор. Жената е записала около 20 телефона и продължава да записва.





„Не им вдигам. А като върна на пропуснатото обаждане, веднага по сигнала разбирам кой ме е търсим – именно колекторската фирма. Никой не контролира какво правят“, споделя тя. 


Четете още:

🔴 Година стаж за пенсия вече струва над 1500 лева

🔴 От Одрин: Без българите, търговията при нас замря!

🔴 Ето какво се случва с Петканови след вестта за развода





Източник: Марица





Коментари

горе