Велик Григор Димитров! Разби шампиона от US OPEN



Велик Григор Димитров! Българската звезда постигна изключителна победа с 6:4, 6:4, 6:0 за 2 часа игра срещу шампиона от US Open 2020 и миналогодишен финалист в Австралия Доминик Тийм, който е и актуален номер3 в света! 





За четвърти път в кариерата си Гришо стига четвъртфиналите на Australian Open, където го очаква сензацията на турнира - квалификантът Аслан Карацев от Русия. Последният обърна от 0-2 сета изоставане Феликс Оже-Алиасим и се превърна едва в третия тенисист в историята, тръгнал от пресявките в Мелбърн и заслужил участие в топ 8.

Димитров изигра поредния си брилянтен двубой срещу Тийм, като в първите два сета изоставаше с 1:3 след пробив, който моментално връщаше, а впоследствие и повеждаше с ключов брейк.





Сервиранията за спечелване на първите два сета бяха безпроблемни, а в третия сет българинът се възползва да направи ранен пробив и окончателно да пречупи Тийм на нула! Невероятно!

Легендата Виландер беше възхитен в коментарите си в студиото, като подчерта, че е никой не е очаквал мачът за Гришо да се превърне в "еднопосочна улица". Останалите спецове в Мелбърн също засипаха с аплаузи играта на хасковлията.


Четете още:

🔴 Разпознайте първите симптоми на инфаркта, сред които и този нетипичен симптом

🔴 Среща със старата любов

🔴 Борисов с важно решение: Ресторантите отварят на 1 март





Източник: Марица





Коментари

горе