Микс от 4 нации в гените на Ноел Аргир / СНИМКИ



Певецът ще чака година, за да види бебето наживо, баткото Леон казва “дядо” на български

Ноел Аргир Александър, така се казва второто внуче на певеца Благовест Аргиров, което носи цял коктейл от националности в гените си, но и нещо българско в презимето. Малкият Ноел се роди на 9 януари в Норвегия, където живее първородният син на Благовест.

Вторият внук Ноел се роди само преди месец.

Вторият внук Ноел се роди само преди месец.





Цели 4 националности са заложени в гените на Ноел и по-голямото му братче Леон - мароканска и шведска от майката и норвежка и българска от таткото.

Първородният син на Благовест - Александър, със сина си Леон, който вече е на 4 г.

Първородният син на Благовест - Александър, със сина си Леон, който вече е на 4 г.

Частица от България е заложена и в презимето на бебето. То е на бащата на братя Аргирови - Аргир, чийто род е македонски от Костурско.

Името се

превежда

като

Сребрин

от гръцки,

обяснява Благовест.

Фамилията обаче Андерсен е типично норвежка. Тя е взета от майката Мелиса, както е направил и бащата Александър. Той е израсъл в Норвегия и като малък е знаел български, но вече не помни езика.

“Синът ми знае някои думи. Като малък често го гледаше мой братовчед, който беше заклет фен на “Ботев” (Пловдив) и сега Александър си спомня: “Само “Ботев”!”

Но

да приемеш

фамилията на

съпругата си, го

правят много

чужденци

в Норвегия





Синът на моя брат също не е Аргиров”, разказва Благовест и добавя, че чуждестранната фамилия може да затвори врати в Скандинавието.

Дядото се надява да може да види новото внуче идната пролет, когато норвежкото семейство да му дойде на гости в София. Засега вижда бебето само във видеоразговори.

“Изключително бил спокоен. Слагат го да легне, веднага заспива и през нощта не буди родителите си”, разказва певецът.

В името на Ноел има и друга символика.

Прочетено

на обратно,

то е Леон,

както се казва 4-годишният батко - първото внуче на Благовест Аргиров. И двете момчета ги гледа майка им. Синът на Благовест пък е военен пилот и сега работи като инструктор в кралската военна академия. Семейството живее в най-южната част на Норвегия - малкия град Кристиансанд.

Александър, Мелиса и Леон последно идват в България на гости през лятото на 2019 г. Тогава заедно цялата фамилия посещава Боженци, Рилския манастир, Мелник, Доспат, отива и до Гърция.





“С новите технологии постоянно сме в контакт, но за жалост, не сме се виждали на живо от вече 2 години”, казва Благовест Аргиров.

Изключително впечатление му прави разликата между българския и норвежкия начин на възпитание на малките деца. “В България майките все гледат, докато детето се храни, да не се изцапа.

Коренно противоположен е случаят със скандинавците. Пример, докато сме на ресторант, внукът ми Леон е облечен перфектно със страхотни дрехи.

Слагат го на стола и

оттам нататък

не му се бъркат.

Той се омазва

като прасе

Майката и бащата обаче нищо не казват. Ние с жена ми треперим, а те ни отвръщат: “Нека се изцапа. Той така ще се научи да се храни сам”, разказва Благовест Аргиров.

С думичката “дядо” се обръща малкият Леон към Благовест.

Това е единствената българска дума, която 4-годишното момче знае. С него обаче дядото си говори само с преводач - майката или бащата. Но това изобщо не напряга фамилията, защото не е изключение, а по-скоро правило у Аргирови да звучи всякаква реч. Разговорите им у дома са изключително мултикултурни.

Поне на 4 езика си говорят вкъщи, когато се събере цялата рода. Дори

Благовест и синът му

Александър не си

говорят нито на

български, нито на

норвежки, а на

италиански

Първите си ученически години Александър изкарва в Италия, а Благовест живее там 5 години. “Брат ми и жена му си говорят на норвежки, аз с Александър говоря на италиански. Моята съпруга Лили също му говори на италиански. Аз с Мелиса говоря на английски. На български си говорим аз и брат ми със съпругите ни Лили и Кристин”, смее се Благовест Аргиров.





ПРЕПОРЪКИТЕ НА БЛАГОВЕСТ АРГИРОВ

Любов и внимание - това са двете съставки, от които всяко дете има нужда при отглеждането му, смята Благовест Аргиров и препоръчва на всеки родител, дядо или баба да не ги пестят.

Децата усещат силно липсата на тези две неща. Когато на едно дете не се обръща достатъчно внимание, то се чувства изключително пренебрегнато. Когато едно дете не е обичано, то разбира веднага.

Третото много важно е, когато детето порасне, да взема само решенията за бъдещето си. Да се занимава с това, което го влече, добавя певецът.

Благовест Аргиров с втория си син Кристиян, съпругата си Лили, снаха му Мелиса и първия му син Александър с внучето Леон (от ляво на дясно)

Благовест Аргиров с втория си син Кристиян, съпругата си Лили, снаха му Мелиса и първия му син Александър с внучето Леон (от ляво на дясно)


Четете още:

🔴 През лятото Гърция ще приема туристи с ваксинация или с PCR тест

🔴 Колко цифри има на картинката?

🔴 Гала стана на 54, със Стефан няма да имат дете





Източник: mentrend





Коментари

горе