Най-щастливата баба съобщи пред целия град, че има внуче / СНИМКИ



Една от най-забележителните дами в Сопот постави началото на нова традиция при раждането на бебе. Тя поръча голяма табела с рисунки на две новородени – момченце и момиченце, и я окачи на видно място на фасадата на къщата.





Това е мое решение, взето преди време, което сега изпълнявам, сподели пред „Марица“ Катя Адърска, дългогодишен директор на ПГ „Ген. Владимир Заимов“, общински съветник, бивш заместник-кмет на Сопот и изявена общественичка.





Когато преди няколко месеца се родиха Мартин, синът на дъщеря ми Десислава, и Мирая - дъщерята на племенницата ми Поля, реших, че ще направя съобщение за това по швейцарски, разказа Катя Адърска. Неотдавна тя попаднала на публикация с няколко папки снимки, от които било видно, че в Швейцария съществува традиция, когато се роди дете, това да се оповестява с голяма табела на къщата или блока. Там се изписва името на новороденото, а на табелката може да им рисунка на любимо животно – делфинче, пчеличка, гълъбче. Тази табела остава на стената,  докато новороденото навърши пълнолетие.





Това според мен е чудесен начин да се отбележи раждането на дете, разказа още развълнуваната госпожа Адърска. В нашата къща се родиха две фантастични бебета - Мирая, дъщеричката на Поля, и Мартин, синът на Деси.





Толкова радост и сбъднати мечти ни донесоха тези две малки създания, че решихме по швейцарска традиция да споделим и ние радостта си с нашите приятели и съграждани. Горди сме, че сме баби и дядовци, че нашите деца станаха родители и че в рода ни има две изключително сладки бебета, сподели още тя. Много харесвам  тази традиция  с табелите и се надявам все повече семейства да ни информират по къщите си за радостните събития в живота си.  Да са живи и здрави Мирая и Мартин, техните родители и близки, пожела госпожа Адърска.





В някои краища на България има традиция при раждането на дете да се засади дърво. Това направи неотдавна бившият заместник-кмет на Карлово Ганчо Караджов. Когато двете му дъщери го зарадваха с две красиви внучки, той посади две дръвчета в двора си край Стара река.


Четете още:

🔴 Драма в Копривщица с автобус с 50 туристи, викнаха армията / СНИМКИ

🔴 Внезапно почина 42-г. писател Стоян Николов / СНИМКИ

🔴 Турист разказа за абсурдна ситуация на плажа в Равда: Това е принуждаване / ВИДЕО





Източник: Марица





Коментари

горе