Брат Аргиров пак емигрира в чужбина  





Светослав Аргиров от легендарния музикален дует „Братя Аргирови“ е на път да стегне отново куфарите и да емигрира от родината. Певецът цели 22 години живя уредено в Норвегия, преди да реши да се завърне обратно у нас и да се опита да се приспособи към българската действителност. Уви, всекидневието в София никак не му се нравело и пред него вече стояла дилемата дали пак да не замине за скандинавската страна.





„Съвсем различен е животът в България. Свикнах в Норвегия всичко да бъде уредено, това прави по-нервен животът тук. Ще видим докога ще издържа”, заявява Светослав, който е женен за норвежка, която доведе в България. В Норвегия е и техният син Кристофер. „Започна да учи психология, завърши инженерство тази година. Свири на китара в блекметъл банда. Мисля, че ще си остане в Норвегия. Казах му да опита в България, той ми отговори – не мога бе, татко, имам друга глава”, споделя певецът, който се вижда с наследника си рядко.





Брат му Благовест пък е доволен от живота у нас, въпреки че също е бил емигрант в Италия в рамките на 5 години. Освен това е женен за румънка, а двете му деца от двата му брака също не пребивават в България. „Единият е на 29 г., Александър, живее в Норвегия, инструктор е по пилотиране в Кралската академия и вече самият той стана баща. Малкият, Кристиян, учи в Амстердам, на 22”, споделя Благовест. Именно той е причината двамата близнаци да имат успешна бизнес империя у нас, благодарение на която живеят като милионери и нямат тревогите на повечето си колеги – липса на участия, мизерни пенсии и живот в лишения. Братята са собственици на 10 фирми, които развиват дейност на територията на столицата. Всички те са регистрирани на адрес в софийския квартал „Лозенец“ и се занимават с разнообразни неща, като преобладаващи са търговията с недвижими имоти, строителство, инвестиционни сделки, посредничество, консултантски услуги, импресарска и рекламна дейност и мениджмънт.





Пръв в бизнес начинанията се ориентирал Благовест Аргиров, който всъщност се усетил, че хлябът е в имотите, и основал първата си кантора още докато брат му бил в Норвегия. През 2017 г. обаче Светослав Аргиров реши да зареже живота извън граница и заедно с жена му се върнаха у нас след повече от 20 години в Норвегия. Преди да се качат на самолета с еднопосочен билет, те дори продадоха къщата си, която се намираше на 50 метра от Норвежко море в Бронойсунт.





Сега обаче се чудели дали отново да си купят имот там, или да продължават да наливат пари в строежа на палата си в Банкя. От известно време насам Благовест и Светослав строят съседки къщи с басейни в родния град на бившия премиер Бойко Борисов и имаха намерение да заживеят като комшии още тази година, но скъпите строителни материали и кризата с инфлацията ги спънаха.


Четете още:

🔴 Най-щастливата баба съобщи пред целия град, че има внуче / СНИМКИ

🔴 Драма в Копривщица с автобус с 50 туристи, викнаха армията / СНИМКИ

🔴 Внезапно почина 42-г. писател Стоян Николов / СНИМКИ





Източник: Ретро





Коментари

горе