Народни танци - защо отново са на мода?



Познаваш доста хора, които танцуват народни танци любителски в школи и клубове? Чудиш се защо те стават все повече и защо възрастта не е от значение?

Големият интерес е провокиран на първо място от заведенията, в които се пуска народна музика. Хората, които ги посещават, искат да танцуват и да се забавляват. Записват се в школи и клубове, за да научат поне основните народни хора и да покажат уменията си по празненства и събития.

И тогава тренировките наистина започват да им харесват. Народните танци са много добър заместник на други видове спорт. Репетициите могат да се сравнят с кардио тренировка с продължителност един час (средно). Редуването на народни хора с бързо и бавно темпо е много ефективно за изгаряне на мазнини, а редовните посещения гарантират добра форма и тонус. Повторенията във фитнеса са досадни за голяма част от хората. Музиката и разнообразните движения в народните танци правят изкарването Ви забавно и времето минава значително по-бързо.

Залата е чудесно място да срещнете нови приятели, а защо не и да доведете близките си. Груповите тренировки ще Ви донесат много нови емоции и изживявания, които остават за цял живот. Именно хобитата ни сближават най-бързо и изграждат най-трайни приятелства. Школите предоставят и възможността за посещение на фестивали, пътувания и екскурзии. Това е чудесно разнообразяване на сивото ежедневие.

Възрастта не е от значение при народните танци. Най-важни са желанието и упоритостта. Можете да започнете както на 4, така и на 44-годишна възраст. За забавлението и доброто изкарване възрастови ограничения няма!!!

Ежедневието ни става все по-забързано и рядко ни остава време да направим нещо за себе си. Кафе с приятелки, кино, хубава книга, шопинг, спорт… За съжаление често се налага да избираме. Причината народните танци отново да са „на мода“ е, че съчетават няколко силно необходими аспекта – удовлетворява се нуждата от раздвижване и спорт, нуждата от социални контакти, нуждата от разтоварване и позитивна атмосфера, нуждата да бъдем част от общност, от екип.

Убедихте ли се вече? Взимайте гуменките, чакаме Ви в залата!!!

Заб.: снимката е предоставена от YouTube видео и е собственост на клуб за български народни танци „Жар Птица“


Четете още:

🔴 9 цитата за българите, които ни карат да се гордеем

🔴 ОГЛЕДАЛО - Национални есенни изложби Пловдив 2016

🔴 Български шевици - цветове, форми, символика









Коментари

горе