Първият виенски бал на българите в Австрия




Българите в Австрия вече имат свой виенски бал.
Първият „Бал на Дамите на Розата “ ще се проведе на 20-ти октомври 2017 г. от 19:00 часа в сърцето на Виена, сред вълшебната и романтична ренесансова атмосфера на Курсалон Хюбнер (Йоханесгасе 33, 1.район), с изглед към златния паметник на Йохан Щраус.
Балът дължи името си на своя организатор - основаният през 2015 година Български дамски бизнес клуб в  Австрия, който през 2017 година прерастна в сдружение.
„Бизнес Лейдис Клуб Австрия, благотворителна мрежа от жени за жени и от жени за света“ е сдружение с  идеална цел от български дами, живеещи в Австрия, които се подкрепят взаимно, а също така чрез своята
благотворителна дейност помагат на слаби, болни и нуждаещи се хора и насърчават както собствени, така и  общественополезни проекти на други благотворителни организации.
Логото на Клуба отдава почит на цъфналата българска роза. Преплетените му един в друг кръгове символизират приятелство, солидарност и нарастваща полза както за участниците в Клуба, така и за обществото. В по-широк контекст розата е символ на изящество, красота, нежност и любов, като свещеното цвете на Дева Мария е и символ на женското милосърдие.

Според утвърдилия се във времето виенски принцип: да се наслаждаваме, да танцуваме и едновременно с това да направим добро, на първия „Бал на Дамите на Розата“ ще вземат участие гости от сферата на икономиката, политиката, дипломацията, ортодоксалната църква и културата, както и много приятели и поддръжници на българската и виенската култура. Вечерта ще предложи не само изискана бална програма, но и подбрано гурме- меню и напитки. Благотворителният бал ще се провежда в бъдеще ежегодно и така ще стане традиция, в която са  свързани удоволствие и благотворителност.
Балът ще премине под почетния патронаж на Негово Превъзходителство Иван Сираков, Посланик на република България в Австрия и на инж. Валтер Рук, Президент на Виенската Стопанска Камара.
По време на бала „Бизнес лейдис клуб Австрия“ ще награди с първия си почетен приз „Златна Роза“ Посланик Иван Сираков за неговия принос и подкрепа в популяризирането и развитието на дейността на клуба.
Богатата програма включва елегантното класическо бално откриване с школата по танци СВАБЕК (позната ни от откриването на Бала на Виенската Опера), оркестър "Wiener Salon Ensemble" ще ни зарадва с класическа виенска бална музика, прекрасната Мария Принц ще ни дари с виртуозните си изпълнения на роял, минутите за джаз ще са дело на нашите неповторими Братя Владигерови, Любомир Господинов, Мишел Нахабедиан, Димитър Карамитев, Ивайло Йорданов и младата певица Мария-Магдалена Христова, соул гласът на Дан Колрат ще оцвети вечерта с интерпретации на легендата Бари Уайт, чаровната Ева Хумл, член на Бизнес Лейдис Клуб Австрия, ще ни разходи из света на оперетата, фолклорен танцов състав „Китка“ ще раздвижи кръвта ни с
българско хоро, а Pepe ́s Allstar Band ще ни вдигне на крака със своите евъргрийни. Балът ще се модерира от известната и обичана австрийска актриса Мириям Плотени. 


Гостите на бала ги очакват още томбола с разнообразни награди, много подаръци и изненади от нашите спонсори, между които луксозен уикенд за двама, картини и скулптури от известни български творци (между които Людмил Георгиев, Искрен Илиев, Силвия Павлова, Никола Колев, Деян Вълков, Димитър Петров), ексклузивни бижута и вина, вечеря за двама, луксозни козметични услуги, билети за концерт и за пътуване, сладки изкушения и мн.др.
Средствата, събрани от първия „Бал на Дамите на Розата“ ще бъдат дарени за старт на проекта на Клуба за еко селище за възрастни хора в България „Мерит“ (Мерит =достойнство). Селището ще даде дом на около 500 възрастни, самотни и социално слаби хора.
С цел да се избегнат липсата, нуждата и самотата ще бъде създадено селище от нов тип, което да представлява собствена социална система: едно място за комуникация, за тясната връзка с човека и природата и на принципа „от човека за човека“. Вместо дом за възрастни хора с администрация и обслужващ персонал, ще се изгради едно малко общество, което в рамките на кратко време да може само да се снабдява и изхранва- чрез земеделие, занаяти, животновъдство, различни мероприятия. Знанията и талантите на жителите в селището ще се поощряват. Възрастните хора не само ще бъдат приютени и ще изживеят достойно старините си, но и ще бъдат отново въведени във функционираща социална среда, на принципа на взаимопомощ и дейно участие в изграждането на този модел. Сдружението ще съпровожда и подкрепя този процес и неговото запазване без каквото и да било възнаграждение от жителите на селището.
Селището ще бъде подредено в кръгове от вътре навън. Тази кръгла форма води началото си от древните траки и славяни. Кръглата форма поощрява чувството на защитеност, на сплотеност и подкрепа.

Сдружение „ Бизнес Лейдис Клуб Австрия,
благотворителна мрежа от жени за жени и от жени за света“
Председател: Велина Илева, собственик на галерия Вива Арт Виена
тел. +43 660 977 87 30; info@businessladiesclub.at;


Четете още:

🔴 Картините на Майстора оживяха! (галерия)

🔴 НЕВЪЗВРАЩЕНЕЦ

🔴 Бронзови медали за Белослава Кръстева и Габриела Антова от Европейското индивидуално първенство за деца и кадети в Мамая, Румъния!









Коментари

горе