„ЕДИНеНИЕ“ е родолюбив проект с непреходни послания за българщината




04.07.2018 г. София, Песента „ЕДИНеНИЕ“ е проект на Тодор Христов от група Fullclip. В клипа към песента той участва заедно със съпругата си Стаси и брат й Жоро, а главно действащо лице е 3- годишната Деница, дъщеря на Тодор и Стаси. Зад прекрасната музика стоят Михаил Михалев (MM Beatz), Таркан Исмаилов (Tarky). Прецизната обработка на звука е дело на Бате Пешо (Studio Buster), а невероятното видео е продукт на Стефан Маринов (Buddubbaz Tape Company) и Петко Андонов (Buddubbaz Tape Company).

Проектът е подкрепен от Танцова школа "Нашенци" / Nashentsi Amateur Folklore Formation, Танцова школа "Emotion Dancing School" и много приятели на изпълнителите, прегърнали идеята на този родолюбив проект.

Посланието на песента „ЕДИНеНИЕ“ е да престанем да се делим и да обединим усилия, за да съхраним България за децата си. Песента припомня на българите кои са и какво е коствало на предците ни да запазят ЗА НАС земята, по която стъпваме днес. „ЕДИНеНИЕ“ е песен за корените ни, за настоящето и бъдещето. Не е случайно, че в клипа участва семейството на Тодор, както и близки приятели на рапъра от различни поколения. Семейството е в основата на оцеляването ни като народ. Народът е едно голямо семейство, което излиза като пръсти от една и съща длан и е най-силно когато е свито в юмрук.

„Направих го за българите, защото ми е мъчно за тях. Тежка съдба имаме и е време да си припомним кои сме. Когато не знаеш кой си, нямаш вяра в себе си. Липсва ти нужното самочувствие, което да те води напред и да те кара да се чувстваш равен на другите. Хип-хопът е уникално изразно средство, което позволява да се предаде тази енергия и емоция. Мисля, че успях да пресъздам чувствата на много днешни българи. Аз самият преживявам всяка една дума от текста на песента. Ние българите много често гледаме един на друг като на конкурент, дори и като на враг”, каза Тодор.

„Така е в колата на пътя, на опашката в магазина, на работното място, дори в блока, в който живеем. Отчуждението и егото са ни завладели и сме забравили, че сме част от едно и също цяло, че ни събира една и съща дълга, и нелека История. Бабите и дядовците ни следват обичаи от незапомнени времена, а това е безценно, защото означава идентичност. Модерността не е непременно лошо нещо, но не трябва да й позволяваме да заличава коренът ни, защото той е богатство, с което много други народи не могат да се похвалят. И не, това не е преувеличено", допълни Тодор.

Клип:

Тошето [Fullclip] х Стаси и Жоро, ЕДИНеНИЕ




За повече информация:
Ирина Люцканова – „Връзки с обществеността“
Моб.: 0889 22 87 00


Четете още:

🔴 Тежък е живота на българина зад граница. Вижте перипетиите, през които мина Катя

🔴 Моите 25 причини да избера България

🔴 Тайнствените българските хора









Коментари

горе