Красотата на България (галерия)




Радослав Първанов е 22-годишен фотограф от Габрово, който се е заел с мисията да заснеме красивите български жени, носии и градове.

Всичко започнало, когато през 2014 г. решил да направи фотосесия на девойка в носия из Стария Пловдив, като две години след това вече усилено работи по своя тематичен проект.



"Вярвам, че начинанието ми ще срещне подкрепа и ще мога да покажа на света колко красиви са българските жени, колко пищни са нашите носии и колко история се крие в градовете и селата ни. Според мен, България и българската красота трябва да бъдат показвани - местата, носиите и красивите ни жени са необходимост в и без това лишените от ценности времена. Имаме нужда от повдигане на духа и националното чувство", коментира пред OFFNews той.

Към момента Радослав е снимал в Пловдив, Велико Търново, Копривщица, София, Петрич, Мелник, Етъра, Перник и др. В графика му обаче има вписани още множество места с културно и историческо значение, както и безброй красиви моми и носии.

Целта му е до края на 2016 г. да приключи със снимките и догодина да представи албум и изложба, а след това, ако успее, и да излезе в чужбина, където да представи страната ни.

Всички прави със свои средства, без спонсори и организатори, само от любов към родината.

"Днес продължавам да снимам, като тази седмица ще бъда в двореца "Балчик". Продължавам да търся подкрепа и нови места, както и да се опитвам да популяризирам проекта, за да може когато стана готов, да има достатъчно много хора, които да очакват резултата, да бъдат удовлетворени и да се почувстват още по-горди, че са българи. Както вече казах, света трябва да види каква съкровищница са нашите традиции, места и хора", допълва фотографът.


Четете още:

🔴 Петър Стоянов - Галерия

🔴 7 културно-исторически забележителности около Кърджали, за които вероятно не сте чували

🔴 Чудните мостове









Коментари

горе