Цвета Калейнска - Ню Йорк



Здравейте!

Казвам се Цвета Калейнска. Родом съм от Велико Търново, но от няколко години живея в Ню Йорк.

Главните ми дейности са на маркетолог и на доброволец за събиране на средства за една прекрасна българска инициатива, наречена ГЛОУ.
С удоволствие бих се радвала, ако можем да популяризираме младежки лидерски лагер ГЛОУ и наберем повече доброволци, особено извън страната.

Лидерска академия „ГЛОУ” представлява едноседмичен образователен курс, насочен към насърчаване себеуважението и израстването на младите жени на възраст между 14-18 години, изграждането на лидерски качества, умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, окуражаване на толерантното поведение, а също и осигуряването на информация по проблемите, с които те се срещат днес - трафик на хора, здраве, ХИВ/СПИН, околна среда и доброволческа дейност. Лидерска академия „ГЛОУ” се провежда изцяло на английски език и е съвкупност от интерактивни, увлекателни дейности: игри, дискусии в големи и малки групи и семинари, срещи с гост - лектори, както и организацията и провеждането на еднодневна социално ангажирана кампания. В процеса на работа, чрез интерактивни методи на принципа “връстници обучават връстници”, момичетата придобиват нови знания и умения и усъвършенстват вече притежаваните такива. Сред тях за знания и уменията за работа в екип, за планиране, изработка и реализация на кампании, публични презентации и много още. 20 техни връстнички, участвали вече в Лидерска академия „ГЛОУ” и отличили се със своите изключителни лидерски качества, получават възможността да се завърнат в академията, но вече като обучители, след като преминат предварително тридневен допълнителен обучителен курс по посочените теми, провеждан от доброволци от Корпус на Мира, България като наши партньори.

В Ню Йорк имаме клуб на организацията и винаги търсим нови приятели, доброволци и подкрепящи подобни инициативи. Може да прочетете повече за ГЛОУ тук.


Аз също работя по кампания за набиране на книги за Студентски град и търся помощ по изпращането на материали, книги и пособия до България. Може да прочетете повече за инициативата тук.

Сърдечни благодарности,
Цвета Калейнска


Четете още:

🔴 Веселина Миту в Гърция

🔴 УСПЕЛИ БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА









Коментари

горе