Тони тренира децата на Дел Пиеро



Тони Стоянов е роден в морската столица на България – Варна, но вече от 10 години живее в слънчева Калифорния. Страстта му към футбола пламва още от ранна детска възраст. Тони редовно играел с баща си и свои приятели на улицата и първоначално така развива уменията си. Винаги е мечтал за кариера свързана с любимия му спорт и успява да сбъдне мечтата си в страната на неограничените възможности.

В Лос Анджелис Тони пристига в края на 2006 г. и е част от новосформирания футболен клуб „BALKAN LA“-ръководен от Наско Атанасов/MGR. С екипа на BALKAN играе седем сезона в елитните аматьорски лиги на LA и печели три шампионски титли. “ METRO DIVISION „-2007“ SUPER METRO Division „- 2008, „OPEN DIVISION CAL SOUTH „-2010. Играе на поста дефанзивен полузащитник и има 83 мача и 9 гола. Бил е и капитан на българския отбор.

През този период в ЛА Тони изкарва три футболни сертификата (F, Е, и D licenses) и преди повече от 5 години започва да се занимава професионално с футбол. Първоначално работи като треньор на деца и юноши между 2- и 12-годишна възраст за компанията Брит Уест Сокър. По това време футболът в САЩ все още добива популярност, но благодарение на своята упоритост, труд и огромната му любов към спорта, Тони спечелва сърцата на много свои ученици и техните родители. Класовете му стават все по-многобройни. С времето компанията се разраства и добива все по-голяма популярност.

През зимата на 2014 г. един от най-известните италиански футболисти – Алесандро Дел Пиеро, записва големия си син Тобиас на тридневен лагер в школата на Брит Уест Сокър в Бевърли Хилс, където Тони е главен треньор. Така Тони се запознава със семейството на дел Пиеро и двамата започват да обсъждат съвместни проекти.

През пролетта на 2016 г. Алесандро дел Пиеро, който e световен шампион по футбол с отбора на Италия през 2006 г., предлага на Тони да бъде технически директор на летните футболни лагери, организирани от италианеца. Тони получава изключителна възможност да състави свои собствен треньорски екип, работейки рамо до рамо с дел Пиеро. Групата от треньори се състои от професионалисти от цял свят – Франция, Англия, Бразилия, САЩ и не на последно място България. Тони също трябва да изготви специален тренировъчен план за деца от 6- до 16-годишна възраст с различно ниво на умения, вариращи от малчугани, които никога не са докосвали топката, до напреднали играчи със стремеж към професионална кариера. Лагерите се провеждат на три места – Шерман Оакс, Глендейл и американсия университет UCLA и имат огромен успех. В тях взимат участие както децата на дел Пиеро, така и на други знаменитости като Роби Кийн (ирландски национал, бивш съотборник на Димитър Бербатов в „Тотнъм“ и настоящ капитан na LA GALAXY), Уил Феръл, дори и сина на принц от Саудитска Арабия.

Като интересен край на сезона дел Пиеро и всички треньори играят приятелски мач срещу отбор съставен от служителите на Bank of the West, един от основните спонсори на лагера. Други големи спонсори са Warner Bros и Nestle USA. След приключването на летните тренировки Тони Стоянов започва работа по съвместна целогодишна програма с Алесадро дел Пиеро и организиране на лагери в други градове и щати. Двамата съвместно изготвят и отбори, които ще бъдат включени в лига тази есен.


Четете още:

🔴 Албена Данаилова – първата цигулка на Виенската филхармония

🔴 Амелия и Николай: В Исландия няма хайлайф и простолюдие, нощният живот е бурен

🔴 Българка e старши продуцент в американско радио с над 45 млн. слушатели









Коментари

горе