Нина Добрев: Как се изгражда женската мощ е важно послание за младите момичета - видео



След сериала "Дневниците на вампира" и няколко независими продукции българо-канадската актриса Нина Добрев продължава кариерата си в "Трите хикса: Отново в играта" - трета серия на популярния екшън с участието на Вин Дизел. Добрев играе компютърния специалист Беки Клийридж в международния актьорски екип, който включва още Дони Йен, Дийпика Падуконе, Тони Колет, Руби Роуз и бразилската футболна звезда Неймар.

Актрисата е родена в България през 1989 г., но две години по-късно родителите й емигрират в Канада. Тя набра популярност с главната си роля в тийн сериала "Дневниците на вампира", където игра между 2009 и 2016 г.

"Дневник" разговаря с нея за новия й филм след премиерата на "Трите хикса: отново в играта" в Лондон. Видео интервюто е в края на текста.

Какъв ефект очаквате филмът да има върху кариерата ви?

- Надявам се, че хората ще харесат филма и цялостното представяне ще е наистина добро. Ако това е така, ефектът върху мен ще е положителен. Ще бъда щастлива. Почитателите също.

И надявам се ще се отворят нови възможности за бъдещи проекти след този филм.

Споделете ни нещо повече за своята героиня Беки. Каква е нейната роля във филма? Как тя пресъздава идеята на продукцията?

- Тя е нещо като черната овца на групата. Всеки друг във филма е много енергичен, силен и изключително уверен. Нейната увереност се показва пред компютрите и книгите, а не при контакта с хора. Например когато тя разговаря с някого, обикновено е доста неловко. Тя не изрича правилните неща. Накрая ефектът е много забавен. Смеем се на нея, не и с нея.

Обикновено очакваме много каскади и специални ефекти от екшън филмите. Но също така има и нещо от замисъла на сюжета, което ги превъзхожда. Какво е посланието на филма?

- О, определено има много каскади и експлозии. Има няколко специални ефекта, но в повечето случаи каскадите се случват наистина. Експлозиите във филма са истински. Не искам да кажа, че е било страшно, защото знаех, че сме защитени. Но в същото време наистина имаше моменти, които предизвикваха страх. Не трябваше да играя, защото просто реагирах естествено спрямо това, което се случваше. Беше забавно.

Основното послание може да бъде тълкувано по много различни начини... Най-интересно би било, ако погледнем политическата обстановка в света сега. Посланието е да не се доверяваме на правителството. Трябва да наблюдаваме хората там, да се уверим, че си вършат добре работата. Наша е отговорността да проверим, че правилните неща се случват по правилните причини. Ксандър (героият на Вин Дизел - бел.ред.) е този ангел за хората. Той ги защитава от правителството.

Но извън това важно е да се види и женската мощ във филма. Силата на жените си личи по самоувереността им. Те са красиви, но не разчитат на това. Независими и силни са. Не се нуждаят от мъжете, за да ръководят. Всъщност се подкрепят една друга и заедно са по-силни. Това е важно послание за младите момичета, които ще гледат филма.

Говорите за присъствието на много дами в актьорския състав. Какво беше усещането да се работи с тях?

- Беше прекрасно. Разбирахме се много добре. Аз съм имала винаги много късмет. Всеки филм, всяка телевизионна програма, в които съм участвала, винаги са били положително преживяване. Напускам сцената с повече приятели спрямо началото.

Добрев на премиерата на "Трите хикса: Отново в играта" в Лондон
 


В тази продукция ние се чувствахме като семейство... по много различни начини. Прекарвахме между 12 и 14 часа всеки ден заедно, в продължение на 5 месеца. Бяхме по-често един с друг отколкото със собствените си семейства. Всеки беше много отзивчив. Когато видя, че Руби например се представя добре, го снимам или й изпращам съобщение, защото се гордея и съм щастлива да видя успеха й. Знам, че всеки от екипа се чувства по същия начин за другите.

Що се отнася до случващото се "зад кадър", кое беше най-забавното преживяне с Вин Дизел например?

- Вин прави много луди, забавни неща. Той ни опакова подаръци след като приключихме със снимките. На мен ми подари колело. Руби получи скутер. Той обича тези "играчки".

Гордеете ли се с филма?

- Много се гордея с продукцията. Обичам филма. Мисля, че е много забавен. Надявам се, че ще надминем очакванията на хората в киносалоните и те ще си прекарат великолепно.

Нина Добрев пред "Дневник":


Четете още:

🔴 Удивителната история на една българка в Германия

🔴 Тони тренира децата на Дел Пиеро

🔴 Албена Данаилова – първата цигулка на Виенската филхармония









Коментари

горе