Най-силният мъж на Америка стана спортист на годината в Гоце Делчев



Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов връчи наградата на сестрата на Димитър - Мария Саватинова. СНИМКА: 24 Часа

Най-силният мъж на Америка за 2014 г. стана спортист на годината в родния си гр. Гоце Делчев. 34-годишният Димитър Саватинов от 8 г. живее в САЩ и редовно участва в състезания по силови спортове. Тази година постигна най-големия си успех - първо място в състезанието "Най-силен мъж на Америка" с поставени два рекорда.
Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов връчи отличието на сестрата на Димитър - Мария.

Решението кой да бъде носител на наградата "Спортист на годината" за 2014 г. бе взето единодушно от ръководствата на спортните клубове. Те бяха категорични в оценката си, че най-заслужилият спортист на Гоце Делчев е Димитър Саватинов. "Той е гордост за нашия град, щастливи сме от неговите успехи и му желаем още повече победи занапред", каза още кметът. Освен плакет, той подари и българския трибагреник със знака на Гоце Делчев, за да носи своя град винаги в сърцето си и да го прославя навсякъде по света.

Мария Саватинова отправи благодарност от името на своя брат към община Гоце Делчев и лично към кмета Владимир Москов, за голямото съдействие и финансова подкрепа при подготовката му за досегашните състезания.
На 14 г. Димитър Саватинов започва да се занимава с борба и вече 20 години не спира да тренира. През 2002 г. започва работа като акробат в българска циркова трупа, с която обикаля по целия свят. През 2006 г. заминава за САЩ, където работи в най-големия цирк там до 2012 г.

Сега най-голямата му мечта е да спечели състезанието "Най-силният мъж на света".



Четете още:

🔴 Бончо Братоев: Тук сбъднах мечта!

🔴 За най-красивото бебе в Шайен- Никол и баба й Виолета от Видин

🔴 Българин е 288-и по богатство в Швейцария









Коментари

горе